Capgemini trekt stekker uit Dunit

ICT-brokersrol is geen kernactiviteit meer

Stekker

Capgemini is per ingang van dit jaar gestopt met zijn detacheringsmakelaarstak Dunit. Dit onderdeel werd begin 2013 opgezet. Volgens Capgemini past zo'n rol als broker toch niet bij de kernactiviteiten van het bedrijf. In overleg met de opdrachtgevers en de betrokken zzp'ers wordt bekeken hoe nog lopende opdrachten worden heringericht.

Dunit richtte zich op het detacheren van zelfstandige ict-professionals en zzp’ers die zich begeven op het snijvlak van de business en ict. Volgens zegsman Alexander Kuhn van Capgemini is het stoppen met Dunit een managementbeslissing. Bij de broker werkt een tiental mensen; Capgemini bekijkt of zij kunnen worden herplaatst.

Of het besluit te maken heeft met tegenvallende resultaten weet hij niet. 'Het heeft eerder te maken met de snelle ontwikkelingen op de it-markt. De broker-functie past niet meer bij onze kernactiviteiten. Daarom bouwen we onze activiteiten af. We bekijken met opdrachtgevers en zzp'ers hoe bestaande contracten, die voor 1 januari 2017 zijn gesloten, kunnen worden voortgezet.'

Tenders

Dunit werkte as mantelpartij onder andere voor Rijksuniversiteit Leiden (inhuur), Belastingdienst, Logius (organisatieadvies en it-strategie), KING en ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, alsook voor moederbedrijf Capgemini en zijn zusterbedrijf Sogeti.

Eind vorig jaar was Dunit nog een van de winnaars van een it-inhuur-aanbesteding van KOOP (Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties, onderdeel van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk). Ook bij dit contract zal worden voorzien in oplossingen om de continuïteit van de dienstverlening te kunnen borgen. Daarover is Capgemini met KOOP in gesprek. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als het rendabel zou zijn geweest, dan was de activiteit wel overgenomen, of voortgezet door een management buy-out

"Eind vorig jaar was Dunit een van de winnaars van een it-inhuur-aanbesteding van KOOP (Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties, onderdeel van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk). Dit contract is niet door Capgemini overgenomen." Laat Capgemini opdrachtgever overheid in de steek?

Als het rendabel zou zijn geweest, dan was de activiteit wel overgenomen of voortgezet door een management buy-out

@jaapvanbelkum Zowel Capgemini als KOOP hebben inmiddels laten weten dat er weldegelijk wordt overlegd over een oplossing. Is in de tekst aangepast.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-30T11:14:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.