Testpeople start Agile-detacheerder Valueminds

agile

De Bredase softwaretester Testpeople start een zusterbedrijf. Dat bedrijf met de naam Valueminds richt zich op het detacheren van Agile-specialisten zoals Agile-coaches, Scrum masters, continuous delivery-experts en product owners die de ontwikkeling van software begeleiden. Het bedrijf moet op termijn uitgroeien naar een groep van 25 man.

Volgens eigenaar en mede-oprichter van Testpeople, Philippe Metz, is er steeds meer vraag naar Agile-rollen als Scrum master, product owner en Agile-coach. 'Daarin zijn we nu al succesvol vanuit Testpeople. Maar met Valueminds gaan we nog meer de diepte in, waarbij ‘learning en developing by doing’ centraal staan', aldus Metz.

Hij vervolgt: 'We spelen hiermee in op de behoefte van onze klanten, waarbij software-ontwikkeltrajecten niet vastliggen, maar voortdurend getest en zo nodig aangepast kunnen worden om te komen tot het beste eindresultaat.'

André Heijstek, die voorheen onder andere werkte als Agile-coach voor Vodafone en Plus Supermarkten, is directeur en mede-oprichter van Valueminds. Hij moet met zijn ervaring het zusterbedrijf van Testpeople vorm gaan geven. Heijstek: 'We leveren mensen die gepokt en gemazeld zijn in hun vak. Ze kennen niet een Agile-trucje; ze denken en doen Agile. Onze medewerkers weten hoe ze met gezond verstand moeten meedenken, meewerken, een multidisciplinair team bouwen en mensen kunnen verbinden en zo nodig moeten bijsturen.' Het bedrijf zoekt nog experts voor versterking en hoopt uiteindelijk door te groeien naar groep van ongeveer 25 man.

Testpeople

Valueminds werkt nauw samen met Testpeople. Dat in 2008 opgerichte bedrijf telt dertig medewerkers en had in 2016 een omzet van 3,8 miljoen euro. Het bedrijf is gespecialiseerd in het testen van software, apps en websites.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-30T16:44:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.