Aegon benoemt Anke Schlichting tot CTO

Financieel dienstverlener heft cio-functie op

Anke Schlichting

Anke Schlichting is de nieuwe chief technology officer (cto) van Aegon Nederland. Zij volgt Kees Smaling op, die de overstap maakt naar Aegon Continental Europe. Schlichting is bij Aegon verantwoordelijk voor de dagelijkse ict-activiteiten alsmede technologische innovatie in robotisering en kunstmatige intelligentie. Als cto stuurt ze vijfhonderd medewerkers aan. Schlichting komt van pensioenuitvoerder APG, waar ze directeur ICT was.

Anke Schlichting (48) studeerde in 1993 af als bedrijfskundig informaticus aan de Erasmus Universiteit. Na haar studie begon ze bij Accenture, toen nog Andersen Consulting. Daar werkte ze binnen de financiële sector en telecom om uiteindelijk uit te groeien tot partner. Ook werkte ze bij Delta Lloyd als informatiemanager Leven. Daarna trad ze aan als directeur ICT bij pensioenuitvoerder APG.

Volgens topman Maarten Edixhoven van Aegon Nederland heeft Schlichting ervaring met technologische vernieuwing in de financiële sector. 'Zij wordt bij Aegon verantwoordelijk voor het inpassen van nieuwe technologieën als robotisering en kunstmatige intelligentie waardoor onze klanten tegen lagere kosten een betere dienstverlening krijgen.' Ook zal de nieuwe cto betrokken zijn bij de investeringen die Aegon doet in (jonge) fintech-bedrijven.

Van cio naar cto

De Aegon-organisatie kent officieel geen functie meer van cio (chief information officer); dat is nu de cto. Bij Aegon Nederland heeft de cto een eigen cto-office met een programmabureau. Daaronder vallen twee divisies: de ict-activiteiten voor de businessunits, geleid door Erik Hietkamp, en de operationele it-activiteiten, geleid door Rick Mackay. De cto vormt samen met deze twee it-directeuren het it-management van ICT Aegon Nederland. Daarboven hangt op groepsniveau de Global IT Board.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-09T11:23:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.