Van Roozendaal zwaait af als directeur Vancis

Algemeen directeur Paul van Roozendaal pakt zijn biezen bij cloud- en hostingdienstverlener Vancis Cloud & Managed Services. Zijn vertrek komt vlak nadat het bedrijf zijn datacenteractiviteiten aan Interxion heeft afgestoten. Van Rozendaal wordt opgevolgd door de huidige operationeel directeur Cees de Jong.

Van Roozendaal (ex-CSC) was sinds september 2012 eindverantwoordelijk voor Vancis, dat in 2008 als commerciële dochteronderneming van Sara, ict-infrastructuurdienstverlener voor het hoger onderwijs, was opgericht. Toen Sara in 2012 werd overgenomen door Surf, ict-dienstverlener voor het onderwijs, werd Vancis als zelfstandige partij met een eigen raad van commissarissen in de markt gezet (onder houdstermaatschappij Surf).

Onder de leiding van Van Roozendaal werd Vancis in maart 2016 verkocht aan Strikwerda Investments, het investeringsbedrijf van de Friese multimiljonair Rinse Strikwerda. Daarop volgde een reorganisatie omdat de datacenter- en clouddienstverlener al twee jaar verlies leed. Negentien man kregen ontslag aangezegd. Daardoor hoefde Vancis zich niet te houden aan de Wet Melding Collectief Ontslag (die geldt vanaf twintig medewerkers die met ontslag worden bedreigd) en als gevolg daarvan niet met de vakbonden om tafel om te overleggen over een sociaal plan. Van Roozendaal ontkende tegen Computable dat dit een bewuste keuze zou zijn geweest.

Begin deze maand maakte Interxion bekend de datacenteractiviteiten van Vancis over te nemen in het Science Park in Amsterdam en in Almere. De datacenteraanbieder heeft er 78 miljoen euro voor over. Het blijkt het laatste kunststukje van Van Roozendaal te zijn geweest. Operationeel directeur Cees de Jong neemt nu zijn rol over. Hij zal voor Vancis ook buiten het onderwijs- en onderzoeksveld een marktpositie moeten opbouwen. De Jong krijgt een nieuwe financieel directeur naast zich in de persoon van Frank Custers (afkomstig van RDC). Hij volgt per 1 mei 2017 Johan Miedema op.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-16T17:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.