Gecertificeerde IT’er verdient meer

It’ers met certificeringen verdienen meer, hebben een hogere productiviteit en lossen sneller problemen op. Kennis is belangrijk, want meer dan twee derde van de it-besluitvormers geeft aan dat er een mismatch is tussen de huidige vaardigheden van werknemers en de kennis die eigenlijk nodig is om doelstellingen te halen. Ze zijn vooral op zoek naar it’ers met kennis van cloud computing, cybersecurity en virtualisatie.

Dit blijkt uit de IT Skills and Salary Survey van ict-opleider Global Knowledge die hiervoor meer dan veertienduizend it’ers wereldwijd ondervroeg. 

Certificering loont

Het merendeel van de it-besluitvormers geeft aan dat de kosten van certificeringen zichzelf terugverdienen in de vorm van hogere productiviteit, snellere probleemoplossing en minder kennishiaten. Daarnaast verdienen gecertificeerde it-professionals wereldwijd significant meer dan hun niet-gecertificeerde collega's. Gecertificeerde it’ers in Noord-Amerika verdienen bijvoorbeeld gemiddeld 8,9 procent meer dan hun niet-gecertificeerde collega's; in emea-regio is dit verschil zelfs 13 procent. Deelnemers aan het onderzoek geven ook aan dat er een correlatie is tussen certificering en baanzekerheid en baantevredenheid. Gemiddeld heeft een it’er zo’n drie certificeringen.

Het gebrek aan kennis bij it’ers wordt volgens hun leidinggevenden veroorzaakt doordat organisaties te weinig investeren in het ontwikkelen en trainen van de medewerkers. Dit leidt tot meer stress bij werknemers, omzetverlies, een lagere kans op het behalen van kwaliteitsdoelstellingen, vertragingen wat betreft product- en serviceontwikkeling en de uitrol van hardware en software.

Cloud, cybersecurity en virtualisatie

De prioriteiten van organisaties liggen bij cloud computing, cybersecurity en virtualisatie. Tegelijkertijd is het voor it-besluitvormers naar eigen zeggen lastig om op die gebieden gekwalificeerde professionals te vinden. De groeiende vraag op deze terreinen betekent vaak dan ook een hoger salaris voor deze groep. Uit het onderzoek blijkt dat it'ers in cybersecurity in totaal het hoogste salaris hebben; het wereldwijde gemiddelde is hier 82.200 euro. Specialisten in cloud computing staan ook in de top vijf, met wereldwijd een gemiddeld salaris van 70.736 euro.

‘De gemiddelde levenscyclus van een it-product wordt steeds korter, en de kennishiaten worden dieper. Organisaties kunnen zichzelf niet uit deze problemen kopen. Ze moeten naar de eigen organisatie kijken en hun mensen trainen op de juiste vaardigheden’, aldus Sean Dolan, ceo van Global Knowledge.

Het volledige rapport kun je hier terugvinden.

Ict-opleider Global Knowledge biedt wereldwijd it-trainingen en –opleidingen. Het bedrijf telt vijftien kantoren en de vijftienhonderd medewerkers zijn actief in meer dan honderd landen. In Nederland heeft de organisatie trainingscentra in onder meer Nieuwegein, Zoetermeer, Amsterdam, Drachten en Groningen. In België kunnen it’ers in Mechelen een training of opleiding volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Natuurlijk loont certificering doch deze gedachte gaat maar tot een bepaalde leeftijdsgrens. Daarboven vind W&S en recruitmentland de kandidaat ineens niet interessant meer.

Tegelijkertijd speelt ongetwijfeld gezonde zaakvoering een rol waar het investeren in jezelf betreft. Die is uiteraard weer afhankelijk van de tarieven die worden gehanteerd. Het blijft een kip-en-ei-situatie.

Het leuke van die certificering is juist dat je relevante kennis kunt aantonen en daarmee de leeftijdsvooroordelen kan wegnemen. Voor freelance klussen werkt dat in ieder geval, lever Waan-van-de-dag as a Service. Steeds meer gewilde it-opleidingen kun je bijna gratis online en examen kost vaak max enkele honderden euro's. Studiekosten zijn verder vaak van belasting aftrekbaar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-06T08:05:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.