Meisjes ontdekken ICT bij bedrijven op Girlsday

In 2015 bezochten meisjes onder andere Oracle tijdens Girlsday

De jaarlijkse Girlsday vindt vandaag plaats. Op deze feestelijke kennismakingsdag laten meisjes van tien tot vijftien jaar zich voorlichten over bèta, techniek en ict. Meer dan tienduizend meisjes bezoeken it-gerelateerde bedrijven. De organisatie is in handen van VHTO.

Een van de deelnemende bedrijven is Salesforce, waar meisjes alles leren over het ontwikkelen van relevante apps. Anouska Post, regional vicepresident enterprise corporate over Girlsday: ‘Onze wereld verandert in rap tempo. Big data toont aan dat grote steden hard blijven groeien. Dit heeft natuurlijk enorme impact op de samenleving. We zien een toename van eenpersoonshuishoudens en kleine gezinnen met in de hoofdrol de vrouw. Doorgaans is de vrouw en moeder de hoogst opgeleide. Die wereld is straks een grotendeels digitale wereld met arbeidsplaatsen die it-gerelateerd zijn. Ook daarom is Girlsday belangrijk. Vandaag gaan meer dan tienduizend meiden op onderzoek naar hun mogelijkheden bij verschillende bedrijven. Uit ervaring weet ik hoe positief deze ervaring is bij het kiezen van een relevant vakkenpakket en soms zelfs al bij het verkrijgen van hun toekomstige baan.’

Ook SAP en Deloitte doen mee aan Girlsday. Zo wordt op het hoofdkantoor van SAP in Den Bosch les gegeven in programmeren/coderen, het creëren van een vlogplatform waarbij actuele issues zoals identiteitsfraude worden uitgelegd en gaming. Daarnaast zullen de bedrijven samen met de jongeren brainstormen over hoe de ict-sector volgens hen aantrekkelijker is te maken. 

Waterschap Vechtstromen

Ook Waterschap Vechtstromen doet mee aan Girlsday. Vechtstromen organiseert op deze dag een programma voor havo/vwo-leerlingen op de rioolwaterzuiveringen in Emmen en Hengelo. De leerlingen krijgen een rondleiding op de zuivering door vrouwelijke procesoperators. En daarna gaan de dames zelf aan de slag met proefjes die de procesoperators op de zuiveringen dagelijks uitvoeren. Voor het waterschap is het doel om meer jonge meiden kennis te laten maken met het waterschapswerk, waarvoor kennis van bèta, techniek en ict essentieel is. 

Girlsday

Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau voor meisjes/vrouwen in techniek en heeft als doel om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ict (in de dagelijkse beroepspraktijk). Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april, in 2017 op donderdag 13 april. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ict-bedrijven én technische of ict-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd. Meer informatie is te vinden op de site van de VHTO. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-13T10:29:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.