Rowan Preesman is Young Sourcing Professional 2017

V.l.n.r.: Alex van den Bergh, Peter-Paul Verhoef, Rowan Preesman (winnaar), Henk Bothof, Jan Remmelt Nagel, Paul van der Linden en Mireille van Kol

Tijdens het jaarlijkse Dutch Sourcing Congres is Rowan Preesman (27) unaniem door publiek en vakjury uitgeroepen tot Young Sourcing Professional 2017. Preesman, die als service management officer werkzaam is bij ABN Amro, kwam als beste van de vier finalisten naar voren in het kader van het Young Sourcing Professional-programma van managementadviesbureau Quint Wellington Redwood.

In een pitch van drie minuten vertelde Preesman dat hij het afgelopen jaar bezig is geweest met het ombuigen van het Itil-concept naar een nieuwe agile manier van werken binnen ABN Amro. De teamperformance, het time and materials-contract en scherpe leveranciersbeoordelingen stonden hierbij centraal. Agile sourcing gaat volgens Preesman niet om het meten van individuele prestaties. Juist de performance van alle autonome, multidisciplinaire teams bij elkaar opgeteld, is leidend.  

De voorzitter van de onafhankelijke vakjury en it-directeur bij ProRail Henk Bothof roemde de complete visie van Preesman. ‘Rowan stak er met vlag en wimpel bovenuit, hij is een echte winnaar en had zich als enige kandidaat helemaal aan de opdracht gehouden door zowel agile en sourcing in zijn inhoudelijke en tegelijkertijd sprankelende pitch te verwerken. Zijn keuze voor aansprekende, ondersteunende visuals was zonder meer geslaagd.’

De prijs bestaat uit een coachingstraject van een jaar door een consultant van Quint. De bijbehorende award werd uitgereikt door de winnares van de vorige editie, Lesley Kaziow (it-inkoper bij Achmea).

Sourcing

Twintig kandidaten startten ruim zes maanden geleden met het Young Sourcing Professional-programma. Tijdens een aantal workshops zijn de aspecten van sourcing behandeld. Dit jaar was de opdracht het ontwikkelen van een visie op de impact van agility en devops op het vakgebied van sourcing. Aan deze opdracht konden de deelnemers vervolgens de maanden daarna verder werken, individueel, met elkaar of indien gewenst met coaches van Quint.

Het Young Sourcing Professional-programma is een initiatief van managementadviesbureau Quint Wellington Redwood, en beleefde dit jaar de vierde editie. Doelstelling van de prijs is de meest veelbelovende sourcingprofessionals jonger dan 35 in het zonnetje te zetten en hem of haar een jaar lang te coachen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-28T10:49:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.