DPA schoolt werklozen om tot Java-developers

codering

Detacheerder DPA Geos start een omscholingstraject van twaalf maanden om werklozen om te scholen tot Java-developers. Na afronding komen de deelnemers in dienst bij het bedrijf. De opleiding is samengesteld in samenwerking met startup ProgramIT. Via het UWV krijgt DPA toegang tot potentiële cursisten. Het traject moet het tekort aan it-specialisten oplossen en werklozen terug naar de arbeidsmarkt brengen.

DPA leidt deelnemers binnen twaalf maanden op tot junior Java-ontwikkelaars. Voor de invulling van de opleiding deed de detacheerder een beroep op ProgramIT. Die startup schoolt 45-plussers om tot PHP-, Java- of C#-programmeur. Het samengestelde omscholingstraject doorloopt verschillende stadia: van technisch kennis (Java, HTML en CSS) tot sociale competenties, lichamelijke fitheid en persoonlijk leiderschap. De opleiding wordt afgerond met een eindopdracht, namelijk de ontwikkeling van een app voor muziekstudenten.

Via het UWV krijgt DPA toegang tot potentiële cursisten. Fred Boevé van DPA laat weten dat ervaring in de sector voor deelnemers geen vereiste is, maar interesse in computers wél. ‘In principe kan iedereen zich inschrijven, van jong tot oud en van verkoper tot advocaat. De belangrijkste eigenschap is de motivatie om via een intensief traject een nieuwe kans in de it-wereld aan te grijpen.’

Deelnemers die de opleiding afronden komen in dienst bij DPA Geos.

Personal trainer

Boevé vertelt dat tijdens het omscholingstraject de nadruk ligt op het mentale vlak. ‘Een groot deel van de opleiding is erop gericht dat cursisten lekker in hun vel gaan zitten. De meesten hebben na een periode zonder werk een duwtje in de rug nodig om weer rechtop in het zadel te komen. Door met een personal trainer aan de slag te gaan, voelen ze zich al snel beter, zowel lichamelijk als geestelijk. Hierdoor zijn ze in staat sneller kennis op te nemen en zich aan te passen aan verschillende sociale- en werkomstandigheden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het UWV trekt geld uit om mensen weer relevant te maken in de (prestatie)maatschappij. Alleen vraag ik me dan af in hoeverre dit effectief is. Want de software ontwikkeling business is wat personeel bezetting betreft behoorlijk conservatief.

Ook in de it is retro in. In de jaren 90 hadden we stichting PION welke allerhande pluimage omschoolde naar it'er.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-01T10:35:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.