Tiqets zoekt data scientists en developers

Startup ontvangt groeikapitaal van 17 miljoen dollar

Euro

De Amsterdamse aanbieder van ticketsoftware Tiqets wil volop developers en data scientists aannemen na een ontvangen kapitaalinjectie van 17 miljoen dollar. Daarnaast wil de onderneming internationaal uitbreiden. Het groeikapitaal is afkomstig van een consortium van investeerders onder leiding van HPE Growth Capital. Het bedrijf verwerft hiermee een minderheidsbelang in de onderneming.

Bij Tiqets werken 75 mensen. Daarvan is zo'n 60 procent bezig met productontwikkeling en technologie. Ceo Luuc Elzinga wil developers en data scientist aannemen om voorop te blijven lopen en naar eigen zeggen ‘te leren van data’. ‘De investering geef onze onderneming de middelen die nodig zijn om door te gaan met opschalen, zodat we nieuwe steden kunnen aansluiten, ons partnernetwerk uitbreiden en onze leidende positie in de markt versterken. Ook willen we kantoren openen aan de Amerikaanse westkust, bijvoorbeeld in Los Angeles of San Francisco. Naast de VS kijken we naar andere locaties in Europa en het Midden-Oosten’, vertelde Elzinga eerder aan diverse media.

Eerdere investeringsrondes

Vorig jaar ontving de onderneming al een investering van vier miljoen dollar om de groei van het bedrijf te financieren. Daarbij werd een reeks aan nieuwe steden toegevoegd aan het online ticketaanbod, waaronder New York, Berlijn en Dubai. Het groeikapitaal was destijds afkomstig van Capital Mills. In eerdere investeringsrondes kregen oprichters Christiaan Solcer, Luuc Elzinga, Bas de Boer en Maarten Raaijmakers al in totaal 1,3 miljoen dollar van geldschieters. 

Tiqets is opgericht in 2014. Met de technologie van de onderneming kunnen consumenten met behulp van hun smartphone toegangskaartjes voor musea en andere populaire attracties in wereldsteden kopen. Met het ticket op hun mobiel hoeven ze niet in de rij te staan. Volgens het bedrijf maken inmiddels miljoenen mensen in meer dan honderdvijftig landen gebruik van de dienst.

Het hoofdkantoor van de startup staat in Amsterdam. Daarnaast heeft de onderneming kantoren in New York, Parijs, Barcelona, Wenen en Rome. In totaal werken er vijfenzeventig mensen bij de startup.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-18T10:17:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.