OC&W investeert in scholing e-commerce Zwolle

Topcentrum E-commerce vult 7 ton aan met 1,6 miljoen

E-commerce

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OC&W) heeft de regio Zwolle zevenhonderd duizend euro toegekend om e-commerce binnen de regio verder te versterken. Het initiatief voor deze subsidieaanvraag is gedaan door het Topcentrum E-commerce, een samenwerkingsverband tussen 28 bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden.

De bijdrage van het ministerie wordt gebruikt om met name studenten en werknemers op mbo- en hbo-niveau blijvend te scholen voor banen in de e-commerce. Het uiteindelijke doel is om het onderwijs beter aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt en goed opgeleide werknemers te hebben en te houden. Dat is ook van belang voor de versterking van de positie van de regio Zwolle als een belangrijke e-handelsregio. In en rond Zwolle zijn de nodige e-handelsbedrijven actief, waaronder De Nieuwe Zaak, IQ Media, Yourhosting en Wehkamp.

Het Topcentrum E-commerce ontwikkelt nieuwe opleidingen en organiseert regelmatig bijeenkomsten waaronder masterclasses, bedrijfsbezoeken, hackathons, gastcolleges en studentprojecten. Voor de financiering hiervan stelt genoemd ministerie voor vier jaar zeven ton beschikbaar uit Regionaal Investeringsfonds (RIF). De samenwerkende partijen nemen de overige zeventig procent van de kosten - in totaal begroot op zo'n 2,3 miljoen euro - voor hun rekening.

Topcentrum E-commerce

De deelnemende bedrijven aan het Topcentrum E-commerce zijn: Camera Nu, Crowd Media, De Nieuwe Zaak, Deloitte, D-etail, Flynth, Impres, IQ Media, ITPH Academy, Jeroen Beekman, Made by Mouses, Malanico, Mars & More, Motivo, Move4Mobile, Positie 1, Rabobank, Rysst, Seeders, The Post, Tradecast, Travelbags, Van Beek Lederwaren, Vrieling, Webshoplogin, Webstores, Wehkamp, Yourhosting.

De vijf onderwijsinstellingen die participeren, heten: Deltion College, Landstede, Cibap, Friese Poort en Windesheim. Daarnaast hebben Kennispoort Regio Zwolle, de provincie Overijssel en de twintig gemeenten van de regio Zwolle zich aangesloten bij het centrum. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-24T11:06:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.