Speciale opleiding voor drone-ondernemers

Drone

In oktober 2017 start een opleiding voor ondernemers die drones voor zakelijke toepassingen (willen) aanbieden. Het initiatief met de naam DroneSpacePort is een samenwerking tussen Drone Center Valkenburg, het Space Business Innovation Centre Noordwijk (SBIC) en Drone Applications.

De opleiding is gericht op bouwers van onbemande vliegtuigen en software-ontwikkelaars. Zij leren in een cursus van drie maanden over ondernemerschap en het opzetten van een bedrijf.

Eén van de drie initiatiefnemers is Rob Sturm van Drone Applications: 'Er zijn veel partijen die ‘iets doen met drones’, maar er is nog weinig overzicht over de gehele markt.'

Volgens de initiatiefnemers is de opleiding niet alleen op de techniek of op het juridische aspect gericht, maar gaat het om een generiek ondernemersprogramma.

In zeven tot tien trainingsdagen leren de cursisten het ondernemersvak. Aandacht is er voor het opstellen van een bedrijfsplan, het valideren van hun marktpropositie en het pitchen van hun concept naar potentiële klanten en investeerders. Volgens de initiatiefnemers onderscheidt het programma zich van andere ‘ondernemersbootcamps’ omdat het ook aandacht besteedt aan het vliegen met UAV's (unmanned aerial vehicles), payloads (datatransport over ict-netwerk), (satelliet)navigatie en toepassingsmogelijkheden van dronetechnologie.

Drones

Volgens de drie samenwerkende partijen vullen ze elkaar goed aan. SBIC Noordwijk heeft jarenlange ervaring als incubatiecentrum voor ruimtevaartspin-offs; bedrijven die gebruikmaken van ruimtevaarttechnologie voor aardse toepassingen. Drone Applications levert kennis en ervaring in het vermarkten van dronetechnologie voor (zakelijke) toepassingen. Drone Center Valkenburg biedt sinds februari testfaciliteiten voor ondernemers en ontwikkelaars van deze technologieën, staat vermeld in een gezamenlijk bericht over de opzet van de cursus voor drone-ondernemers.

De eerste trainingsserie van DroneSpacePort staat open voor maximaal zes startupteams met elk één tot vijf leden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-17T11:59:00.000Z Pim van der Beek