KPN krijgt 1,5 procent meer loon in 'tussen-cao'

Investering

Personeel van KPN gaat er vanaf 1 januari 2018 1,5 procent in salaris op vooruit. Ook wordt het huidige sociaal plan ongewijzigd voortgezet. Dat meldt vakbond FNV. Volgens de vakbondsbestuurders gaat het om een 'tussen-cao'.

De afspraken gelden van 1 januari 2018 tot 1 juli 2018.  De cao is een half jaar geldig. Bob Bolte, bestuurder FNV Publiek Belang reageert: ‘Wij vonden het belangrijk dat de KPN-medewerkers in ieder geval tijdig hun loonsverhoging kunnen krijgen.'

Die periode geeft de bonden en de werkgever de tijd om afspraken te maken met de nieuwe KPN-top over thema’s zoals een generatiepact (regelingen waarbij oudere medewerkers met behoud van pensioen minder kunnen werken en ruimte maken voor jongeren red.), de verhouding tussen flexibele en vaste banen en nieuwe manieren van samenwerken.

Op 15 januari start Maximo Ibarra (48) bij KPN voor een inwerkperiode. Hij zal in april van dat jaar het stokje overnemen van ceo Eelco Blok. Bolte meldt dat er meer tijd nodig is om zicht te krijgen op de manier waarop Ibarra aankijkt tegen een aantal grote hr-thema's. 

Daarnaast wijst hij erop dat er allerlei wijzigingen zijn geweest binnen de leiding van de afdeling personeelszaken. De hoogste hr-verantwoordelijke (chro) Alice Stäbler en drie van de vier hr-directeuren van verschillende KPN-divisies stapten rond de zomer van 2017 op. De huidige cao-onderhandelingen zijn gevoerd met ad-interim hr-baas Fred Ooms (afkomstig van Getronics). 

'Afspraken nakomen'

Voor FNV Publiek Belang weegt het zwaar om niet nu al jaarafspraken te maken met KPN. Bolte: ‘Wij willen commitment van de nieuwe algemeen directeur en hr-directeur. Degene die de afspraken maakt, moet later ook de man of vrouw zijn die erop toeziet dat ze worden nagekomen op de manier zoals ze zijn afgesproken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-21T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.