Personeel Microsoft moet op zoek naar andere werkplek

Microsoft

Het personeel van Microsoft Nederland kan de komende twee maanden niet werken in het Nederlandse hoofdkantoor op Schiphol. Dat wordt tot maart 2018 grondig verbouwd. Als onderdeel van de overstap naar die nieuwe werkomgeving moeten medewerkers tijdelijk op zoek naar een andere werkplek, bijvoorbeeld thuis of bij klanten. De vraag is sowieso of er bij terugkeer nog plek voor ze is. Werplekverhuurder Spaces heeft drie verdiepingen gehuurd in het Microsoft-pand. Dat worden flexplekken voor algemene verhuur.

Microsoft Nederland en vastgoedeigenaar Schiphol Real Estate hebben samen een grondige verbouwing ingezet van kantoorpand The Outlook op Schiphol. In 2008 verhuisde Microsoft naar dat pand dat was ingericht volgens de toen geldende ideeën over flexwerken. Tien jaar later is het volgens de ict-leverancier tijd om die aanpak te vernieuwen. Zo moet er meer ruimte komen om partners en klanten te ontmoeten. Ook moet het nieuwe pand beter aansluiten op de digitale transformatie die bedrijven doormaken. 

Als in maart 2018 de verbouwing is afgerond, keren Microsoft-medewerkers terug naar een totaal vernieuwd pand dat voldoet aan nieuwe inzichten op het vlak technologie, samenwerken en energiebeheer. Microsoft-medewerkers delen in een vlog hoe ze aankijken tegen de overstap naar het nieuwe pand en nieuwe vormen van samenwerken. Groter plan

De verbouwing van The Outlook en de samenwerking tussen Schiphol Real Estate, Microsoft en Spaces zijn volgens de betrokkenen onderdeel van een groter plan. Schiphol Real Estate wil van het centrale zakendistrict rond de luchthaven een zogenoemde Smart Airport City maken. Dat is een gebied waarin onder andere gebouwen, faciliteiten, openbare ruimte, voertuigen en gebruikers met behulp van technologie aan elkaar verbonden zijn.

In het eerder in Computable Magazine gepubliceerde artikel 'Van slim gebouw naar smart airport city', gaan Willem Weissink van Schiphol Real Estate en Ernst Jan Stigter, ceo Microsoft Nederland in op de ingrijpende update van The Outlook en de verbinding tussen technologie, gebouw en omgeving. 

Samenwerking met Spaces

Opvallend is dat rond de vernieuwing van het pand ook een samenwerking is aangekondigd met tussen Microsoft, vastgoedbeheerder Schiphol Real Estate en werkplekverhuuder Spaces. Spaces gaat drie verdiepingen van het pand The Outlook huren. Op die 3600 m2 vloeroppervlakte wordt 2500 m2 ingeruimd voor kantoorruimte die direct aansluit op de werkplekken van Microsoft. Op de overige elfhonderd vierkante meter komt een business club met designmeubilair, vergaderruimtes, receptie en luxe koffiebar. Volgens de betrokkenen moet daardoor een kruisbestuiving ontstaan tussen klanten, partners en medewerkers van Microsoft en wordt die locatie een 'inspirerende plek' voor flexwerkers. 

Bezuinigingsmaatregel?

Het is niet bekendgemaakt in hoeverre die plekken ten koste gaan van de ruimte die eerder werd gebruikt voor de werkplekken van Microsoft-personeel, en of het in feite dus gaat om een verkapte bezuinigingsmaatregel nu Microsoft minder vaste kantoorruimte huurt en flexibel kan inkopen binnen het 'eigen' pand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-10T11:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.