Leer programmeren zonder leraar in Amsterdam

Codam is naar het voorbeeld van het Parijse initiatief Ecole24.

In september 2018 start programmeerschool Codam (Coding in Amsterdam). Het opvallendste kenmerk van die nieuwe school op het voormalige Marineterrein aan het IJ Amsterdam, is dat deze geen leraren heeft. Volgens de initiatiefnemers moet Amsterdam, in navolging van onder andere Parijs en Silicon Valley, een hotspot krijgen voor jongens en meisjes, die de skills van de toekomst willen leren. De deelnemers moeten aansluitend op de opleiding zicht hebben op een baan.

De opleiding is bijzonder omdat de lessen niet worden gegeven onder auspiciën van een docent. Ook kent de opleiding geen vaste lestijden en is deze gratis. Studenten die het nodig hebben, krijgen ook nog hulp bij het vinden van een slaapplaats.

Codam is gebaseerd op de manier van leren en het lesprogramma van Ecole42 in Parijs. Veel studenten aan de Ecole24 hebben al een baan gevonden na het afronden van de programmeerschool. Codam is een  initiatief van de goededoelenstichting van Corinne Vigreux, mede-oprichter van TomTom.

Met deze vorm van opleiden wil Codam laten zien dat programmeren vooral een kwestie is van creativiteit en intensief samenwerken. 'Op de school kan in principe iedereen terecht en het maakt niet uit wat je vooropleiding is of hoeveel affiniteit je hebt met technologie. De kandidaten worden via een voor iedereen toegankelijke online test geselecteerd', aldus de initiatiefnemers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-13T10:53:00.000Z Henk Boot


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.