Managed hosting door True

Fontys reikt ict-prijs uit aan project escape rooms

 

Tijdens de eerste editie van het 'ICT In Practice Symposium' is de 'High Tech Award' van Fontys Hogeschool ICT uitgereikt aan alumnus Louis van Zijst. Hij krijgt de prijs ter waarde van vijfhonderd euro voor zijn project om escape rooms te voorzien van adaptieve muziek en geluiden. Een jury verkoos zijn project boven elf andere ingestudeerde projecten van (ex-)studenten van Fontys.

Winnaar Van Zijst bedacht een systeem voor escape rooms om deze van aan de omstandigheden aanpassende muziek en geluiden te voorzien. Daarbij maakte hij gebruik van sensoren en technieken die verwant zijn aan internet of things-toepassingen. Hiermee wordt de speelervaring opgeroepen te vergelijken met een videogame.

De eerste editie van het 'ICT In Practice'-onderzoekssymposium werd vorige week in het Eindhovense Natlab gehouden. Hoofdthema was robotica. Het symposium richt zich op het etaleren van toegepast ofwel praktijkgericht onderzoek en heeft tot doel dit type onderzoek binnen het ict-domein van de Fontys Hogeschool te stimuleren. De school heeft de ambitie om een onderzoeksinstelling te worden op ict-terrein.  

Aftermovie - ICT In Practice Symposium 2018 - Fontys School of ICT

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6321132). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.