Managed hosting door True

Sigmax-directeur Walter Rijk treedt af

Na twintig jaar legt directeur en medeoprichter Walter Rijk zijn taken bij Sigmax neer. Per 31 maart treedt hij af bij de leverancier van software en ict uit Enschede. Wel blijft hij betrokken in de raad van advies en behoudt zijn aandelen in de onderneming.

Sigmax is in 1998 opgericht door Leo van den Ende en Walter Rijk. Zij startten met het inrichten en beheren van ict-infrastructuren van middelgrote organisaties. Inmiddels bestaat de organisatie uit vijf businessunits en richt het zich naast de inrichting en beheer van ict op slimme softwareoplossingen voor overheid en bedrijfsleven.

Walter Rijk treedt nu na twintig jaar af. ‘Mijn hart ligt in de creatie- en ontwikkelingsfase. Dit past niet bij de huidige grootte en volwassenheidsfase van Sigmax. Daarom heb ik de keuze gemaakt om een andere weg in te slaan’, vertelt hij.

In de voorbije periode zijn al een aantal taken overgenomen door het managementteam. Bovendien voert het bedrijf gesprekken met kandidaten om de functie van Rijk business unit manager bij IoT Solutions en SequriX over te nemen.

De topman blijft betrokken bij het bedrijf in de raad van sdvies en behoudt zijn aandelen in de onderneming. ‘Op deze manier gaat belangrijke kennis voor het bedrijf niet verloren en behoudt Van den Ende een klankbord’, vertelt hij.

Welke uitdaging Rijk hierna gaat doen, is nog niet bekend. ‘Welke passies ik na deze Sigmax-periode verder ga ontwikkelen, zal na een tijdje reizen duidelijk worden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-21T10:41:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.