Peak-IT 100 procent Manpower; directeur Cobelens weg

Uitzendconcern nu ook volledig eigenaar van iSense

Peak-IT

Directeur van ict-dienstverlener Peak-IT Maarten Cobelens vertrekt na dertien jaar bij het bedrijf. Dit doet hij nadat Peak-IT gisteren, samen met ict-detacheerder iSense, volledig is overgenomen door de Manpower Group. Ook mededirecteur Marco Verver verlaat de onderneming.

Over zijn vertrek meldt Cobelens het volgende op LinkedIn: ‘In 2005 zijn we gestart met Peak-IT, sinds de oprichting is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardig ict-businesspartner met meer dan vierhonderd ict’ers. Vanaf vandaag (27 maart 2018, red.) is ManpowerGroup volledig eigenaar van dit bedrijf, een moment waar we in 2015 een eerste aanzet toe hebben gegeven en waar we vandaag de laatste stap in nemen met het 100 procent eigenaarschap door ManpowerGroup. Dit betekent dat na ruim dertien jaar voor mij de tijd is aangebroken om afscheid te nemen van Peak-IT; een bijzonder moment.’ 

Directiewissel Peak-IT

Aan Computable licht Cobelens een en ander toe. ‘Ik heb dertien jaar hard gewerkt waardoor ik minder tijd en aandacht had voor mijn gezin. Vanaf mei maak ik pas op de plaats en heb ik meer tijd voor hen. Ik weet nog niet precies wat ik in de toekomst wil gaan doen, wel verwacht ik binnen de it werkzaam te blijven.’

Ook mededirecteur Marco Verver vertrekt bij Peak-IT. Cobelens: ‘Voor hem geldt eigenlijk hetzelfde als voor mij. Ook hij wil meer tijd voor het gezin en heeft nog geen concrete plannen voor de toekomst. De nieuwe operationeel directeur van Peak-IT wordt Richard Stassen, die al een jaar bij onze onderneming betrokken is. Bij ISense blijft de huidige directie, bestaande uit Vincent Day en Adriënne Warso, zitten.

Detachering en outsourcing

Gisteren werd bekend dat de ManpowerGroup volledig eigenaar is geworden van Peak-IT uit Naarden en ISense uit Gouda. Het uitzendbureau was al sinds 2015 mede-eigenaar van de it-bedrijven. Dit meerderheidsbelang is nu overgegaan naar volledig eigenaarschap. Welk bedrag hiermee gepaard gaat, is niet bekendgemaakt.

De overgenomen ondernemingen bemiddelen beide tussen it-professionals en -opdrachtgevers. Verder bestaat de dienstverlening uit advisering en geheel en gedeeltelijke outsourcing van infrastructuur en applicaties. ‘Met deze overname kunnen wij oplossingen bieden als het gaat om de inzet van tijdelijk it-personeel, co- en outsourcing en advies geven over implementatietrajecten op het gebied van onder meer digitale transformaties en erp-trajecten. Ook nemen we de daadwerkelijke implementatie en het beheer hiervan op ons’, aldus José Brenninkmeijer, directeur bij ManpowerGroup Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-28T11:59:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.