Beroepsverenigingen Cascadis en Logeion fuseren

Dit artikel delen:

Cascadis, de beroepsvereniging van online professionals in de (semi)-publieke sector, fuseert met Logeion, de beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals. Door samen te gaan per 1 juli 2018 ontstaat er een vereniging met ruim vierduizend leden, met een grotere slagkracht en bereik, die alle takken van de communicatie vertegenwoordigd.

Tijdens de algemene ledenvergadering van Cascadis op 27 maart is ingestemd voor een fusie met Logeion, met behoud van identiteit. Volgens Robert van Vliet, voorzitter van Cascadis, raakten bestuurders van Cascadis in het najaar van 2017 in gesprek met Logeion. 'Uit deze gesprekken bleek al snel een positieve chemie', zegt hij in een persbericht. 'Niet alleen is Logeion een grote en gezonde vereniging met een duidelijke groeiambitie. Logeion heeft ook de ambitie om meer te gaan doen met online communicatie en dat is waar Cascadis specialist in is. Beide verenigingen blijken elkaar op deze manier op een natuurlijke wijze aan te vullen.'

2018 wordt een jaar dat in het teken staat van overgang, waarin Cascadis en Logeion activiteiten, inhoud, administratie, personeel en financiën op elkaar gaan afstemmen. Tegelijkertijd kunnen de leden van Cascadis al profiteren van het bredere platform, de service, activiteiten en kanalen van Logeion.

Aanhaken

Cascadis bestaat sinds november 2003 en is opgericht door een aantal professionals die voorloper waren op het gebied van internet en overheid. De vereniging is altijd bestuurd door vrijwilligers. De laatste jaren heeft de vereniging (vijfhonderd leden) echter moeite om meer vrijwilligers aan de organisatie te koppelen. Door aan te haken bij het grotere Logeion (3500 leden), dat ook nog de ambitie en de ondersteunende middelen heeft te groeien naar een ledenaantal van tienduizend, wil Cascadis de continuïteit op termijn verzekerd hebben.

Voor Logeion betekent de fusie met Cascadis dat het online-communicatiestuk, waar de vereniging nog in moest groeien, voor een deel is ingevuld.

Cascadis-congres

Op donderdag 12 april 2018 organiseert Cascadis overigens in het Utrechtse Muntgebouw voor de veertiende keer het jaarlijkse congres. Het thema dit jaar is: 'Zijn we überconnected?'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-28T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.