Luminis gaat op zoek naar externe financiering

Nieuwe cfo staat open voor banken of mede-aandeelhouderschap

carriere

De in april aangestelde Luminis-cfo Laurens Miedema zoekt externe financiering voor met name het neerzetten en ontwikkelen van (nieuwe) producten. Hij vormt samen met Jeroen Bouvrie de nieuwe directie van de onderneming die volop wil inzetten op internationalisering.

Laurens Miedema gaat in zijn rol als financieel directeur inzetten op de internationalisering van de producten van het softwarebedrijf. ‘Wij zien grote mogelijkheden voor onze cloudtechnologie en ons dataplatform. Om hier maximaal van te kunnen profiteren, zullen we onze financieringsstrategie mee moeten laten groeien. We zijn van oudsher een consultancybedrijf en zijn ons zo’n zeven jaar geleden  ook gaan richten op producten. Dit zijn twee totaal verschillende verdienmodellen en met name voor het neerzetten en ontwikkelen van producten ga ik op zoek naar externe financiering.

Een zegsvrouw licht het aanbod van Luminis toe. 'We bieden een combinatie van bestaande open source-technologie en eigen technologie die we verwerken in eigen producten. Op dit moment hebben we een cloudplatform en een dataplatform waarop we een aantal producten hebben ontwikkeld: een SaaS-oplossing voor gepersonaliseerd leren en een racesimulator. De leeromgeving leveren we aan universiteiten/scholen en bedrijven die inzetten op gepersonaliseerd leren en de racesimulator wordt gebruikt bij grote automerken, internationale race-events en in de e-Sports markt.' 

De financiering kan volgens Miedema verschillende vormen aannemen. ‘Dit kan een investering vanuit een bank zijn of via een venture capitalist. Beide vormen hebben voordelen. Bij een financiering door de bank is het ideaal dat Luminis zelfstandig blijft, terwijl we bij een medeaandeelhouder kunnen profiteren van een aanvullend netwerk. We zijn er nog niet uit wat onze voorkeur heeft.’


Internationalisering

Jeroen Bouvrie was eerder directeur van Luminis in Arnhem, waar hij wordt opgevolgd door René Jansen. De kersverse algemeen directeur wil naast het openen van nieuwe vestigingen in Nederland, zoals onlangs in Eindhoven, de dienstverlening laten groeien.

Een zegsvrouw licht een en ander toe: ‘We zijn nu druk bezig met ons kantoor in Eindhoven en zijn momenteel in gesprek over een vestiging in Utrecht, maar hierover is nog niets concreet. Wel zullen we ons in de toekomst meer en meer op het westen van Nederland richten.’ Ook geeft ze aan wat de buitenlandplannen van het bedrijf zijn. Ook geeft ze aan wat de buitenlandplannen van het bedrijf zijn. ‘We zijn nu al actief in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast willen we komend jaar focussen op de Verenigde Staten.'

Luminis is opgericht in 2002 en richt zich op internet, SaaS en IoT-devices. De onderneming heeft kantoren in Arnhem, Rotterdam, Apeldoorn, Amsterdam en Eindhoven. Er werken zo’n honderdzestig mensen bij het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-04T11:53:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.