PwC start cybersecurity-traineeship

jongeren

Accountants- en advieskantoor PwC Nederland start een traineeship om pas afgestudeerden klaar te stomen voor een functie als cybersecurityspecialist. De eerste twaalf trainees zijn deze maand gestart met het zogenaamde ‘Fast Track Cyber Security’-traject. In september start een tweede lichting.

Het Fast Track-traineeship is gericht op afgestudeerden met een stem-profiel (technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen). In zestien weken worden deelnemers opgeleid in onder andere ethical hacking, threat and vulnerability management, response management en information security architecture. Hiervoor leren zij vaardigheden zoals programmeren, presenteren en klantcontact.

Met dit traineeship wil PwC inspelen op de toenemende vraag naar cybersecurity-diensten en het te kort aan cyberexperts, vertelt Gerwin Naber, leider van de Cyber Forensics & Privacy-praktijk. ‘Het tekort aan cybersecurityspecialisten is een groot probleem. De digitale transformatie in onze samenleving leidt tot exponentieel meer data die worden gegenereerd en gedeeld. Dat maakt ons in het zakelijke en maatschappelijke ecosysteem gevoelig voor bedreigingen. Die ontwikkeling zien we ook terug in de aantrekkende vraag naar cyber- en privacydiensten. We lossen de krapte op de markt nu op door deels ook zelf security-professionals op te leiden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-23T14:38:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.