UT zoekt vrouwelijke ict-hoogleraren

De Universiteit Twente (UT) wil uiterlijk 2020 tien extra vrouwelijke hoogleraren aanstellen voor diverse faculteiten op het gebied van technologie en informatica. Daarvoor stelt de universiteit vijf zogenoemde Hypatia-leerstoelen ter beschikking.

De universiteit wil meer diversiteit bij de hoogleraren. Om dit te realiseren heeft het de doelstelling om binnen twee jaar nog minimaal tien vrouwelijke hoogleraren aan te stellen. Het heeft daarvoor zogenaamde Hypatia-leerstoelen opgericht. Deze zijn vernoemd naar de vrouwelijke Griekse wetenschapper uit de vierde en vijfde eeuw.

Het gaat in totaal om vijf leerstoelen, gericht op de faculteiten voor elektrotechniek, wiskunde en informatica (electrical engineering, mathematics & computer science), ontwikkeltechnologie (engineering technology), wetenschap & technologie (science & technology), geo-informatiekunde & aardobservatie (geo-information science & earth observation) en gedragsbeheer & sociale wetenschappen (behavioural management & social sciences).

Voor de verving van de vrouwelijke talenten werkt de Universiteit Twente samen met Quality Search XL (QSXL). Dat bedrijf zet data en algoritmes in om passende onderzoekers te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hartstikke mooi... er van uitgaande dat vakvrouwschap boven sexe-selectie gaat.

Je weet dat het onderwijs helemaal goed gaat komen als je de mensen selecteert om wie ze zijn ipv wat ze kunnen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-18T14:27:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.