Managed hosting door True

UT zoekt vrouwelijke ict-hoogleraren

De Universiteit Twente (UT) wil uiterlijk 2020 tien extra vrouwelijke hoogleraren aanstellen voor diverse faculteiten op het gebied van technologie en informatica. Daarvoor stelt de universiteit vijf zogenoemde Hypatia-leerstoelen ter beschikking.

De universiteit wil meer diversiteit bij de hoogleraren. Om dit te realiseren heeft het de doelstelling om binnen twee jaar nog minimaal tien vrouwelijke hoogleraren aan te stellen. Het heeft daarvoor zogenaamde Hypatia-leerstoelen opgericht. Deze zijn vernoemd naar de vrouwelijke Griekse wetenschapper uit de vierde en vijfde eeuw.

Het gaat in totaal om vijf leerstoelen, gericht op de faculteiten voor elektrotechniek, wiskunde en informatica (electrical engineering, mathematics & computer science), ontwikkeltechnologie (engineering technology), wetenschap & technologie (science & technology), geo-informatiekunde & aardobservatie (geo-information science & earth observation) en gedragsbeheer & sociale wetenschappen (behavioural management & social sciences).

Voor de verving van de vrouwelijke talenten werkt de Universiteit Twente samen met Quality Search XL (QSXL). Dat bedrijf zet data en algoritmes in om passende onderzoekers te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hartstikke mooi... er van uitgaande dat vakvrouwschap boven sexe-selectie gaat.

Je weet dat het onderwijs helemaal goed gaat komen als je de mensen selecteert om wie ze zijn ipv wat ze kunnen.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-18T14:27:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.