Nieuwe OVH-ceo moet zorgen voor groei en vertrouwen

Michel Paulin, nieuwe ceo van OVH Group (links), en OVH-oprichter Octave Klaba

De Franse clouddienstverlener OVH Group heeft een nieuwe ceo. Michel Paulin neemt het stokje over van Octave Klaba, die het bedrijf in 1999 oprichtte. Vernieuwing, groei en vertrouwensherstel worden belangrijke thema’s voor Paulin.

De kersverse algemeen directeur gaat zich de komende tijd bezighouden met de uitrol van het strategische plan dat zijn voorganger heeft voorbereid. Het plan richt zich op vernieuwing van het aanbod cloudproducten en -diensten en op verdere internationalisering van het bedrijf uit Roubaix.

OVH is een aanbieder van publieke, private en hybride clouddiensten. Het bedrijf maakte in november 2017 ambitieuze groeiplannen bekend. Zo streeft de onderneming ernaar om uiterlijk in het jaar 2020 een jaaromzet van één miljard euro te behalen. Over 2017 bedroeg de omzet 420 miljoen euro. Om te groeien verschijnen drie nieuwe merken en breidt OVH uit naar nieuwe afzetlanden. In Nederland bereidt de dienstverlener een eigen datacenter voor.

Storing

Eveneens in november 2017 kregen diverse Europese datacenters van OVH te maken met een grote stroomstoring. Hierdoor konden klanten niet bij de bestanden die zij in de cloud hebben opgeslagen. Destijds meldden klanten van OVH aan Computable dat het niet de eerste keer was dat er zo’n grootschalige storing was.

Onder leiding van Paulins voorganger en oprichter Klaba haalde OVH in 2017 bij diverse banken een investering van in totaal vierhonderd miljoen euro op. Mede door deze investering lukte het Klaba om vCloud Air van VMware te acquireren. Ook hielp het bij de uitbreiding van de activiteiten in de VS en Azië. In deze periode werden bovendien twaalf nieuwe datacenters in gebruik genomen.

Datasoevereiniteit

De dienstverlener wil zijn klanten datasoevereiniteit bieden en concurreren met grote cloudaanbieders als Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft, Alibaba en Tencent.

Oprichter Klaba blijft bij OVH actief als bestuursvoorzitter. Dit was hij ook voordat hij in februari 2017 tijdelijk weer als ceo aan de slag ging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-30T14:49:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.