Rob Manders wordt nieuwe cio bij ING

Peter Jacobs vertrekt per 1 januari 2019 als chief information officer (cio) bij ING Nederland. Zijn opvolger is Rob Manders. Hij wordt verantwoordelijk voor de it in Nederland en België.

Het vertrek van Jacobs wordt bevestigd door een woordvoerder van ING. Jacobs (1975) was sinds 2013 cio en bestuurslid bij ING Nederland. Daarvoor was hij al director application management bij de bank.

Jacobs vertrekt om persoonlijke redenen. 'Hij heeft aangegeven zijn carrière buiten ING te willen voortzetten', aldus het bedrijf. Recente berichtgeving over it-problematiek binnen ING zouden geen aanleiding voor Jacobs’ vertrek zijn.

Manders

Rob Manders neemt de cio- en bestuursfunctie van Jacobs over. Manders loopt al vanaf 1992 mee bij de ING, waar hij voornamelijk it-gerelateerde functies vervulde. Vanaf 2002 was hij cio van de online bank ING Direct in achtereenvolgens Italië, Japan en Canada. In 2010 keerde hij terug naar het hoofdkantoor in Amsterdam, waar hij wereldwijd cio van ING Direct werd.

De laatste vijf jaar is Manders als cio en operationeel directeur betrokken bij wat de ING de ‘Challenger-’landen (Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk) en de ‘Growth’-landen (Polen, Roemenië en Turkije) noemt.

Samenvoeging ING Nederland en België

Een grote uitdaging voor Manders wordt de samenvoeging van de it-afdelingen in België en Nederland. Ook zijn voorganger Jacobs is al enige tijd bezig met de voorbereidingen hiervan. De bank voegt overigens ook andere Belgische en Nederlandse bedrijfsonderdelen samen.

Eind augustus werd al bekend dat John Kestens, de cio van ING België, het bedrijf verlaat. De bank zoekt nog een vervanger voor hem, vertelt de woordvoerder. Bij ING België is sprake van een leegloop aan de top. Naast de cio kreeg kortgeleden de financieel directeur een nieuwe functie en vertrokken de commercieel directeur en een topmanager naar concurrerende Belgische banken.

Een eerdere versie van dit artikel vermeldde dat Manders ook Hoofd-it wordt voor de toekomstige gecombineerde organisatie van ING Nederland en ING België. Dit is echter nog niet 100 procent zeker, meldt de woordvoerder zaterdag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-07T15:44:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.