Branche roept Tennet-topvrouw uit tot ICT Personality

Manon van Beek (2e van rechts) was directeur van Accenture Nederland en is per sept 2018 bestuursvoorzitter bij Tennet

Branchevereniging Nederland ICT heeft Manon van Beek uitgeroepen tot ICT Personality van het jaar. De kersverse bestuursvoorzitter van energienetbeheerder Tennet wordt geroemd om haar maatschappelijke betrokkenheid en aandacht voor digitalisering. Van Beek was tot kortgeleden directeur bij Accenture Nederland.

Nederland ICT reikt de ICT Personality Award jaarlijks uit aan iemand die 'een grote persoonlijke bijdrage heeft geleverd aan het stimuleren van de digitale economie'. Dit doet de brancheorganisatie samen met ECP | Platform voor de Informatiesamenleving.

Van Beek (2e van rechts op de foto) was tot september country managing director van Accenture. In die functie was ze betrokken bij de liberalisering van de energiesector en de introductie van groene stroom en elektrisch vervoer. De organisaties achter de awards verwachten dat Van Beek in haar nieuwe rol als bestuursvoorzitter van Tennet de duurzame energietransitie kan versnellen.

Andere awards

Behalve de ICT Personality Award deelde de organisaties twee andere prijzen uit. De Digital Impact Award ging naar Pacmed. Dit Amsterdamse bedrijf ontwikkelt toepassingen waarmee zorgverleners gemakkelijker beslissingen kunnen nemen. Zo biedt Pacmed machine learning op de intensive care van ziekenhuizen. Hierdoor worden beslissingsprocessen geoptimaliseerd en overlijden minder patiënten.

De ICT Milieu Award ging naar CFP Green Buildings. Dit Apeldoornse adviesbureau ontwikkelde de Energierobot, waarmee energiemonitoring, benchmarking en algoritmes worden ingezet om gebouwen te verduurzamen. De robot geeft inzicht in actuele energieprestaties, verbetermogelijkheden en rendement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-14T11:52:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.