Consortium zet Alkmaar voor it’ers op de kaart

Foto: Martin Bowra (Shutterstock.com)

Negen it-bedrijven uit Alkmaar slaan de handen ineen om it-talent naar Alkmaar te trekken. Dat doen ze onder de naam IT=Alkmaar. Het initiatief moet laten zien wat Alkmaar op it-gebied te bieden heeft, personeel aantrekken en een betere afstemming tussen onderwijs en de arbeidsmarkt opzetten.

IT=Alkmaar is door negen it-bedrijven in samenwerking met het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord opgericht. De negen deelnemers zijn Triple, Cyso, Nedvice-ICT, Herke ICT Group, Cloud2, Bluedesk, Betty Blocks, Create en Snelstart.

De initiatiefnemers introduceren de website itisalkmaar.nl. Dit is naar eigen zeggen ‘het startpunt in de zoektocht naar een baan, event of informatie over de it-sector in Alkmaar’. De bedrijven delen hier expertblogs, events, meetups en trainingen. Binnenkort worden ook ict-vacatures toegevoegd.

It-tekort oplossen

Met IT=Alkmaar willen de ondernemingen de potentie van Alkmaar aantonen. Dit met het doel om meer jongeren te inspireren om voor een tech-opleiding te kiezen. ‘Ook in Alkmaar is het tekort van gekwalificeerde it’ers duidelijk te merken. De uitstroom aan afgestudeerden it’ers kan hier niet aan voldoen. Met IT=Alkmaar hopen we jongeren te motiveren om voor een it-opleiding te kiezen’, vertelt voorzitter Sven Visser.

‘We vissen allemaal in dezelfde vijver met it’ers, maar realiseren ons tegelijkertijd dat we samen verder komen. We hopen dat ons initiatief andere it-bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheid inspireert en aanspoort om met ons samen te werken. Op die manier hebben we over een aantal jaar een rijkelijk gevulde vijver met it’ers in Noord-Holland.’

Tech-event

Om de oprichting van IT=Alkmaar te vieren organiseren de initiatiefnemers op zaterdag 10 november een gratis tech-event met it-gerelateerde workshops, games, virtual reality en bier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi initiatief, maar jammer dat de genoemde website nog niet te benaderen valt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-20T13:11:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.