Ict'ers in de dop automatiseren in strijd om award

Edulab daagt wederom hbo-studenten uit

Derde- en vierdejaars hbo-studenten strijden op donderdag 8 november 2018 wederom om de Actemium Automation Award. In teams voeren zij engineeringsopdrachten uit. Deze zijn bedacht door leveranciers van Actemium, het merk van Vinci Energies voor de industrie.

De wedstrijd vindt plaats in en rond het Actemium Edulab, een proeftuin voor techniek in het Brabantse Veghel. De jury bestaat uit klanten van Actemium. Zij kijken niet alleen naar de technische kennis van de deelnemers, maar ook naar hoe de teams tot een resultaat zijn gekomen.

Industriële automatisering

Thema van deze elfde editie van de Actemium Automation Award is ‘Think. Act. Move!’. Ard Hendrikson, coördinator van het Edulab, licht toe: ‘In de wedstrijd zetten studenten hun tanden in allerlei pittige uitdagingen op het gebied van industriële automatisering. Het gaat erom dat ze samen knelpunten ontdekken, verschillende invalshoeken onderzoeken en werken aan een oplossing. Daarvoor moet je goed met elkaar communiceren en flexibel zijn als het even niet wil. En dat is prachtig om te zien. Natuurlijk is de uitkomst belangrijk. Het is per slot van rekening een wedstrijd. Maar het draait toch vooral om het plezier dat je hebt als je samen iets voor elkaar krijgt.’

Actemium

In Nederland richt Actemium zich met drieëntwintig business units en zo’n achthonderdvijftig medewerkers op advies over, ontwerp, bouw en onderhoud van industriële installaties voor opdrachtgevers in onder andere de markten olie en gas, voeding, brouwerijen en dranken, feed, chemie en farmacie, energie, groothandel en distributie en manufacturing. Het bedrijf is onderdeel van het Franse Vinci Energies, dat is opgericht in 2013.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-29T10:35:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.