Startschot voor IT Campus Rotterdam klinkt

Initiatief vestigt aandacht op tekort aan it-talent in Maasstad

talent

Vandaag om vier uur geeft de Rotterdamse wethouder Said Kasmi (D66) het startsein voor IT Campus Rotterdam op het RDM-terrein. Met het initiatief willen het bedrijfsleven, het primair tot en met het hoger beroepsonderwijs en de lokale overheid de grote behoefte in Rotterdam aan meer en beter it-talent het hoofd bieden.

In Rotterdam bestaat een kwalitatieve en kwantitatieve mismatch op de it-arbeidsmarkt. Uit cijfers blijkt dat zonder ingrijpen dit probleem steeds groter wordt: jaarlijks groeit de ict-sector in Rotterdam met bijna tien procent (Rotterdam Monitor Creatieve Industrie, 2018). De instroom is echter beperkt. Van de honderdduizend studenten aan Rotterdamse mbo- en hbo-instellingen, volgt slechts vier procent een ict-opleiding (Studiekeuze123, 2018).

IT Campus Rotterdam wil nu meer en beter talent ontwikkelen in alle leeftijdscategorieën en richt zich op zowel kinderen en studenten als op werkzoekenden en andere professionals. De campus ontwikkelt daarvoor uiteenlopende initiatieven met partners voor het digitaal vaardig maken, opleiden, bijscholen en omscholen van diverse doelgroepen. Ook werkt de campus aan een programma voor de stad om het netwerk van bedrijven, onderwijs en overheid verder met elkaar te verbinden, met bestaande en nieuwe initiatieven.

IT-talent

"Het is uniek in Nederland dat de hele onderwijsketen zich verbindt aan deze IT Campus"

Ron Kooren, voorzitter van de stuurgroep IT Campus Rotterdam, is enthousiast. ‘Het is uniek in Nederland dat de hele onderwijsketen - van primair onderwijs tot het mbo en het hbo – zich verbindt aan deze IT Campus. VNO-NCW Regio Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en Rotterdam Partners zijn vanaf het begin intensief betrokken. Inmiddels hebben Deltalinqs en MKB Rotterdam zich, samen met de onderwijspartners en een groeiend aantal individuele bedrijven, ook achter de ambitie van IT Campus Rotterdam geschaard om zo samen te werken aan meer en beter it-talent voor de stad.’

RDM-terrein

Dat IT Campus Rotterdam het midden in de haven gelegen RDM-terrein als uitvalbasis heeft, is niet toevallig. Het is ook de plek waar bedrijven, studenten en onderzoekers werken aan technische en innovatieve projecten die van de Rotterdamse haven een slimme haven moeten maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-29T11:22:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.