Omscholingstraject Make It Work start op Media Park

HvA-opleiding hoogopgeleiden is voorbeeld voor andere EU-landen

School

Make It Work is sinds maandag neergestreken op het Media Park in Hilversum. De nieuwe vestiging van het omscholingstraject van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is van grote waarde voor de gemeente Hilversum en geldt in de Europese Unie als voorbeeldproject.

Make It Work, dat van start ging in 2015 en al loopt in Amsterdam en Noord-Nederland, stoomt hoogopgeleiden binnen één jaar klaar voor de functies van software-engineer, business analytics- specialist of cybersecurityspecialist. Hulp daarbij komt van bedrijven die de kandidaten - na het succesvol afronden van het eerste semester - een baan zal aanbieden. Cursisten ontvangen na afloop van het traject een certificaat van de HvA.

Vraag en aanbod

Onder invloed van digitalisering is de arbeidsmarkt in de afgelopen jaren sterk veranderd. De vraag naar specifieke digitale vaardigheden groeit daardoor sneller dan het huidige aanbod bij kan houden. Geleyn Meijer, rector van de HvA, laat weten dat hij verheugd is dat Make It Work in het licht de van de genoemde discrepantie nu ook van betekenis kan zijn voor de regio Hilversum. ‘Het belang van een leven lang leren, wordt alom gezien en past bij onze maatschappij. Een maatschappij waarin beroepen binnen een mensenleven sterk veranderen én het leven van de mens zelf langer wordt. Koppel daar de urgente vraag naar digitaal vaardig talent aan en je hebt het HvA-programma Make It Work’, aldus Meijer.

Modelproject

"Make It Work is opgenomen in een Europees boekje met negen voorbeeldprojecten"

Dat het programma in goede aarde valt, blijkt uit de mededeling van de Europese Commissie die Make It Work dit jaar bestempelde tot modelproject. De Eurocommissaris voor Digitale economie en samenleving stelde het programma zelfs als voorbeeld voor andere EU-landen op het gebied van het aanleren van digitale vaardigheden.

Diens Nederlandse vertegenwoordiger, Tineke Netelenbos, noemt Make It Work een geweldig initiatief. Volgens haar geeft het mensen de kans te werken in een sector waar ze in eerste instantie niet voor gekozen hebben, maar die bij nader inzien een interessante en toekomstgerichte werkkring biedt. ‘Make It Work is opgenomen in een Europees boekje met negen voorbeeldprojecten. Ik hoop en verwacht dat het programma Europese navolging krijgt’, aldus de voormalig politica.

Pand Mybit

De nieuwe lichting van vijfentwintig cursisten start in Hilversum in het pand van Mybit, dat een deel ervan verhuurt aan de HvA. Ook zullen software-engineers van de softwareonderneming meewerken aan het lesprogramma. Manager bij Mybit Marten Kodde daarover: ‘Samen met Make It Work zijn we in staat om behoeftes in de markt te vertalen naar de inhoud van het omscholingstraject. Daarnaast is er binnen de groeiende organisatie van Mybit vraag naar hoogopgeleide it-professionals.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-13T15:23:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.