KPN gaat weer snijden in personeelsbestand

KPN gaat opnieuw banen schrappen. Dat heeft het ict-concern aangekondigd bij de presentatie van een nieuw strategieplan voor de komende drie jaar. Het is nog niet duidelijk hoeveel arbeidsplaatsen er verdwijnen. De nieuwe Colombiaans-Italiaanse topman Maximo Ibarra wil door te snijden geld vrijmaken voor miljardeninvesteringen in glasvezelaansluitingen en 5G.

Een woordvoerder van KPN zegt tegen De Telegraaf dat de reductie in arbeidskosten niet direct uit te drukken is in een concreet aantal weg te snijden voltijdsbanen (fte), omdat het ook inhuur van extern personeel betreft. Momenteel telt KPN ongeveer 12.600 voltijdsbanen.

KPN stuurde vanochtend een persbericht uit over een 'versnelde strategie om duurzame organische groei te bereiken'. Het driejarenplan is de eerste concrete openbare actie van Ibarra die begin dit jaar aantrad als nieuwe topman.

Onder druk

De resultaten van KPN staan al jaren onder stuk, met name op de zakelijke markt. Ibarra verwacht de efficiëntie bij KPN te verbeteren door digitalisering en vereenvoudiging van werkprocessen. Maar in het persbericht kondigt hij aan ook fors te willen investeren, zoals het laten groeien van het aantal glasvezelaansluitingen in Nederland met één miljoen. Ook is het concern bezig met de aanleg van een 5G-netwerk voor supersnel draadloos internet en 5G-field labs voor toepassingen op de openbare weg en de landbouw. Het concern wil jaarlijks zo'n 1,1 miljard euro investeren in innovaties.

KPN heeft de afgelopen maanden al zijn managementstructuur drastisch omgegooid. Zo splitste het bedrijf de rol van chief commercial officer (cco) dit najaar in twee managementfuncties: de chief business market en de chief consumer market. Marieke Snoep werd directeur zakelijke markt en de Belg Jean-Pascal Van Overbeke is directeur voor de consumentenmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-28T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.