Cisco en KIVI onderzoeken onderwijsmodellen

Ingenieurs worden opgeleid in networking, cybersecurity en het internet of things

Cisco en het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) gaan nieuwe leermodellen voor digitaal leren onderzoeken. De modellen moeten verder gaan dan de klassieke modellen, zoals klassikaal onderwijs, en de volledig geïndividualiseerde leermodellen zoals die te vinden zijn in massive open online courses (MOOCs).

Daarnaast heeft Cisco de ambitie om, in het kader van zijn Networking Academy, docenten op te leiden die de digitale vaardigheden van ingenieurs verder uitbreiden.

Micaela dos Ramos, directeur KIVI, licht toe dat het voor ingenieurs steeds belangrijker wordt om met digitale transformatie in hun vak te starten, of om deze te versnellen. ‘Daarom hebben zij meer digitale vaardigheden nodig op het gebied van networking, cybersecurity en het internet of things.’

Relevante hub

"De leeromgevingen zullen ook geschikt zijn voor een leven lang leren in het algemeen"

KIVI heeft volgens Dos Ramos de potentie om uit te groeien tot een relevante hub voor het ontwikkelen en demonstreren van innovatieve en digitale leeromgevingen. Deze leeromgevingen zullen ook geschikt zijn voor andere professionals dan ingenieurs en voor een leven lang leren in het algemeen.

Rik Bleeker, country netacad lead bij Cisco Nederland, vult aan dat het idee bestaat dat nieuwe vormen van networking en digitaal verbeterde samenwerking het potentieel hebben gangbare onderwijsvormen te combineren met de kracht van ‘peer learning’. ‘Dit maakt ook een nieuwe en aantrekkelijke gebruikerservaring mogelijk voor onderwijsomgevingen. We gaan voor de inrichting hiervan uit van Cisco’s Networking Academy, een it-educatieprogramma voor onderwijsinstellingen en individuele studenten, dat ook goed aansluit bij de KIVI-doelstelling om de ingenieurs in Nederland de nodige digitale vaardigheden bij te brengen. De KIVI-ingenieurs krijgen bovendien toegang tot voor hen relevante NetAcad-trainingen.’

Beroepsvereniging

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland, biedt leden communities voor vakspecifieke kennis en een platform voor het adresseren van maatschappelijke uitdagingen. Ook biedt KIVI de leden mogelijkheden zich te profileren en richting te geven aan hun loopbaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-20T07:31:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.