Alliander benoemt Martijn Koning tot nieuwe cio

Martijn Koning

Martijn Koning (40) start per 1 mei 2019 bij Alliander als chief information officer (cio). Koning komt van KPN en volgt Mark Kempkes op die de rol van cio bij het energienetwerkbedrijf sinds april 2018 op interimbasis invult.

Martijn Koning vervulde de afgelopen jaren diverse managementfuncties op het snijvlak van marketing, verkoop, klantenservice, it en data. Van 2013 tot 2015 was hij bij KPN verantwoordelijk voor de digitaliseringstrategie. De laatste jaren had hij de leiding over de Data & Analytics- organisatie van KPN.

Ingrid Thijssen, topvrouw van Alliander: 'Digitalisering is essentieel voor het netbeheer van de toekomst en hard nodig om veranderingen die de energietransitie met zich meebrengt te faciliteren. Het slim inzetten van technologie helpt ons om onze netten beter te beheren, te onderhouden en uit te breiden en stelt onze klanten in staat om actief deel te nemen aan de energietransitie. Martijn Koning heeft de juiste ervaring en visie om hier verder richting aan te gaan geven.'

Koning neemt het stokje over van ad interim-cio Mark Kempes. Die was verantwoordelijk voor het programma 'Aanbieding van de slimme meter' in het verzorgingsgebied van Alliander. Er lopen nog gesprekken met hem over zijn toekomst. Voor Kempes was de cio-functie ingevuld door Robert-Jan Stegeman, maar die heeft om persoonlijke redenen de functie moeten neerleggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-31T14:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.