Open Universiteit krijgt leerstoel 'gedrags-it'

Arno Nuijten benoemd tot bijzonder hoogleraar

Arno Nuijten

Het college van bestuur van de Open Universiteit heeft Arno Nuijten benoemd tot bijzonder hoogleraar Behavioral It Governance bij de faculteit Management, Science & Technology. De leerstoel is in het leven geroepen door de Erasmus School of Accounting and Assurance.

Nuijten zal zich richten op het vermeerderen van kennis om de besluitvorming over risico's (en mogelijkheden) van it te verbeteren. Volgens de nieuwbakken hoogleraar is de gedachte erachter dat it-risico's grote impact op organisaties kunnen hebben en dat bestuurders en commissarissen niet goed weten wat ze hiermee aan moeten, maar wél een groeiende verantwoordelijkheid hebben richting stakeholders. Nuijten meent dat de leerstoel past in de opkomende aandacht voor 'behavioral (corporate) governance' en het denken over it-governance alsmede het besef dat it en risicogedrag steeds meer verweven zijn.

Synergie

De leerstoel is ingesteld door de Erasmus School of Accounting and Assurance (ESAA) en ondergebracht bij de vakgroep Technology van de faculteit Management, Science & Technology (MST). De faculteit MST werkt samen met ESAA om synergie te realiseren op specifieke onderzoeksterreinen, zoals het onderzoek rond de toenemende belangstelling bij stakeholders van ondernemingen en organisaties naar duurzame vraagstukken. Ook op onderwijsgebied slaan beide partners de handen ineen om programma’s te ontwikkelen voor klassikaal en online-onderwijs of combinaties hiervan (blended learning).

Over Arno Nuijten

Na zijn studies aan de Fontys Hogeschool (Informatica, 1980-1984) en de Tilburg University (Bestuurlijke Informatiekunde, 1984-1988) volgde Nuijten beroepsopleidingen op het gebied van it-auditing. In 2012 behaalde hij zijn PhD Information Systems and Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Nuijten bekleedde vanaf 1984 functies bij Allied Breweries, Rabobank en Rabo Facet en verrichtte sinds 1996 advies- en interim-werkzaamheden bij ondernemingen en overheid. In het onderwijs was hij werkzaam als lector bij het Nivra/Nyenrode, Tilburg University, Fontys Hogescholen en de Erasmus Universiteit. In 2012 werd hij benoemd bij de Erasmus School of Accounting and Assurance als wetenschappelijk directeur It Auditing en Advisering. Naast de leerstoel is hij nu als programmadirecteur verantwoordelijk voor het expertisecentrum Behavioral Risk & Nudges binnen ESAA en werkzaam als zelfstandig adviseur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Erasmus Universiteit

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-04T15:08:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.