Studenten strijden om SnelStart Startup Prijs

start-up

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) maken de komende drie jaar kans op de SnelStart Startup Prijs. De studenten kunnen tienduizend euro winnen om hun idee te realiseren.

Studenten van de HvA in het algemeen en van de opleiding 10K in het bijzonder - gericht op het starten van een onderneming - kunnen met hun idee voor een nieuw product of nieuwe dienst meedingen naar deze prijs. Boekhoudsoftwarebedrijf SnelStart heeft de prijs samen met HvA in het leven geroepen om veelbelovende startups de kans te geven zich te ontplooien.

10K is binnen de HvA het vlaggenschip als het om ondernemerschap gaat. Het 10K Pre-Incubator-programma start elk halfjaar, met als doel ondernemende ideeën van ambitieuze studenten te ontwikkelen. De 10K-coaches begeleiden de studenten bij de eerste fases en cruciale stappen van hun startup-idee. Deze maand begint een nieuwe groep aan de training, die twintig weken duurt. Deze studenten zijn de eersten die kans maken op de SnelStart Startup Prijs.

In de praktijk

Alle startup-teams moeten aan een jury bewijzen dat hun idee in de praktijk is te brengen en een potentiële afzetmarkt heeft. Die jury bestaat uit Henk Meijer (SnelStart), Frank Jan de Graaf (HvA) en Jorge Labadie (merkbureau 37°Celsius). Zij zullen op basis van de gepresenteerde pitches en businessplannen een uiteindelijke winnaar kiezen.

Frank Grootemaat, als marketeer aan het initiatief verbonden, legt uit dat alle startups welkom zijn. ‘In veel gevallen is sprake van een ict-insteek, bijvoorbeeld een nieuwe app of iets dergelijks. Maar dat is geen vereiste.’

Prijs in twee delen

De SnelStart Startup Prijs met een waarde van tienduizend euro bestaat uit twee delen: een geldprijs ter waarde van vijfduizend euro en een op de behoefte van de winnaar afgestemde ondersteuning ter waarde van nogmaals dat bedrag. Daarbij kun je denken aan het inrichten van de administratie, marketingadviezen en meer. Verder biedt SnelStart de winnaar een mentor en een werkplek in het SnelStart-kantoor in Alkmaar aan.

SnelStart Startup Prijs

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-21T15:02:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.