Minister Kaag zoekt diplomaat 'Silicon Valley'

Amerikaanse vlag

Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, zoekt een startupdiplomaat. Deze persoon gaat vanuit San Francisco Nederlandse startups helpen om in de VS door te breken. Dat maakte Kaag bekend tijdens haar bezoek aan de 'siliciumvallei'.

De startupdiplomaat (m/v) helpt Nederlandse startups om succesvol in de VS te zijn, bijvoorbeeld door hen te koppelen aan internationale investeerders of het Amerikaanse ecosysteem. Hiervoor bouwt hij aan een netwerk van relevante investeerders, ondernemersnetwerken, innovatie-hubs en soft landing-programma’s in de VS. Dit doet het onder meer in samenwerking met StartupDelta.

Hij gaat aan de slag op de Nederlandse consulaat in San Francisco, maar werkt ook voor de consulaten New York, Chicago, Miami, Atlanta en het Netherlands Business Support Office in Houston.

Talent verbinden

Tijdens de innovatiemissie aan Silicon Valley introduceerde minister Kaag ook het Holland in the Valley-netwerk. Dit verband verbindt innovatie en talent van Nederlandse bedrijven, universiteiten en overheid die samenwerken met Amerikaanse tegenhangers.

'Innovatie zorgt zowel voor banen, als voor slimme oplossingen voor bijvoorbeeld een groene economie, mensenrechtenschendingen en duurzame energie', aldus de minister.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mag het ook een vrouw zijn? ;-)

Tuurlijk, is m/v! (voor de volledigheid toegevoegd). ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-27T10:06:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.