Future Impact helpt bedrijven aan datawetenschappers

Consortium leidt young professionals in een jaar op via traineeship

puzzel

Ict-leverancier Ortec, data-opleider The Analytics Academy en ict-dienstverlener Data Science District bundelen de krachten en starten Future Impact. Dit initiatief leidt young professionals op tot junior data scientist en koppelt hen aan potentiële werkgevers.

Het traineeship gaat in september dit jaar van start en duurt een jaar. De trainees werken vier dagen per week bij een bedrijf. Op de vijfde dag krijgen ze training van praktijkdeskundigen van Ortec en professoren van The Analytics Academy. Hier doen ze technische kennis op, maar ook soft skills en communicatie, zoals het verkopen van concepten of het vertalen van wensen naar een (data science-)oplossing.

Tijdens het traject behalen de trainees een certificering vanuit Analytics Acadamy, dat gelieerd is aan de Universiteit van Amsterdam. De junior data scientists zijn gedurende het traineeship in dienst bij Future Impact. Het gaat om een jaarcontract met een salaris van drieduizend euro per maand bruto. Daarna is het de bedoeling dat ze in dienst treden bij het bedrijf waar ze het afgelopen jaar hebben gewerkt.

Kai Lemkes, partner Future Impact, licht het doel achter het initiatief toe: ‘Data science is in trek. Veel bedrijven hebben behoefte aan deze professionals. Echter is er vaak te weinig kennis in huis, waardoor ze niet goed in staat zijn om de young professionals, die nog veel moeten leren, voldoende te begeleiden. Via het traineeship ondersteunen we de bedrijven door deze begeleiding aan de kandidaten te bieden.’

Speeddates

Het traineeship is bedoeld voor young professionals die op zoek gaan naar hun eerste of tweede baan in data science. ‘Ze moeten een relevante data science-studie hebben gevolgd, kennis hebben van programmeertalen (Python, C# of Java) en relevante ervaring hebben.’ Met die ervaring doelt Lemkes op een werkgerelateerde bijbaan of data science-projecten vanuit school.

Zowel kandidaten als bedrijven kunnen zich opgeven voor het Match Your Future-event, dat Future Impact op 22 mei organiseert. Hierbij worden speeddates van twintig minuten georganiseerd voor beide partijen. Dit met het doel een match tussen trainee en een bedrijf te realiseren. 

Data Science District is binnen het consortium verantwoordelijk voor zowel recruitment van kandidaten als het benaderen en werven van klanten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-18T11:49:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.