Neelie Kroes boegbeeld van netwerk van techvrouwen

Female Tech Heroes moeten vrouwen enthousiast maken voor it-werk

Vrouw computer

Er komt een netwerkorganisatie om vrouwen enthousiast te maken voor werk in de it. De Female Tech Heroes krijgen Neelie Kroes als boegbeeld.

Kroes maakt zich al langer sterk voor meer vrouwenparticipatie in de it. 'Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de tech en daarin moet verandering komen', meldt ze. De voormalig eurocommissaris vindt ook dat scholen meer aandacht aan technologie moeten besteden om daarmee kinderen voor het onderwerp te interesseren.

Het Female Tech Heroes-netwerk gaat op 21 mei van start tijdens de Dutch Technology Week op High Tech Campus Eindhoven. Het is een initiatief van techbedrijven in die regio. Inmiddels hebben zich meer dan zeshonderd vrouwen aangemeld. Volgens de organisatoren zijn grote bedrijven in de regio op zoek naar vrouwelijk talent. 'Uiteindelijk streven we naar diversiteit. Dat is de sleutel tot succes', melden Hilde de Vocht en Ingelou Stol, de twee marketeers die het concept tot stand brachten.

Werk-privé

Tijdens het netwerk-event spreken vrouwelijke vertegenwoordigers van bedrijven als Tomtom, Philips, Adyen, TNO en ASML over het werken in een door mannen gedomineerde techwereld. Aan bod komt de verhouding tussen werk en privé, belemmeringen die ze ondervinden, maar ook het enthousiasme dat ze in hun werk hebben.

Ook Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, roept vrouwen, en jongeren in het algemeen, op om een carrière in ict te kiezen. Dat deed ze onder meer tijdens de finale van de Raspberry Pi-wedstrijd, die deze week in de Johan Cruijff Arena plaatsvond.

‘De wereld van morgen is afhankelijk van techneuten', aldus Keijzer. 'De huidige maatschappelijke uitdagingen kunnen we oplossen met de inzet van technologie. Knappe koppen kunnen deze bedenken, maar we hebben ook gouden handen nodig die het product kunnen ontwikkelen en onderhouden. De vraag naar ict’ers is enorm, van elk opleidingsniveau.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Interessant dat marketeers een platform verzinnen en dan een politica als boegbeeld lanceren. Wie heeft er dan nog precies ook maar de minste affiniteit met feitelijke tech?

Tja, ik deel de opmerking van Bas wel.
Om suscesvol in de techniek te zijn zul je in het vakgebied moeten excelereren.
Het is dan dus een vereiste dat je afiniteit hebt met dit vakgebied en je er ook echt gedreven in bent.
Vrouwen (en mannen) die hier aan voldoen hebben reeds een baan hierin gevonden en zijn dus niet de mensen waar je naar op zoek bent.
Vrouwen (en mannen) die hier niet aan voldoen daar zit de sector helemaal niet op te wachten,
net zo min als op zwatelende marketeers.

Ik heb overigens zeer goede ervaringen met vrouwelijke vakcollega's.
Zeer kundig, geen gezanik en gezeur, gewoon je werk kunnen doen, prima.

Ondertussen moet je flink betalen voor een techstudie. Ik stel voor dat unis/hbos flink geld vragen voor de vage pret studies en dat betastudies gratis aangeboden worden of misschien wel met een extra toelage voor de betastudenten gegeven kan worden .
Zo financiert het probleem zichzelf weg

Kroes is vooral een boegbeeld van belangenverstrengelingen. En dat zeg al heel wat binnen de kringen van de VVD.

DVH Wat bedoel je met flink betalen voor een techstudie ?

Het probleem is toch vooral dat er nauwelijks nog techstudies met een serieus niveau zijn.
Ik bedoel met enkel HAVO als basis binnen drie jaar een Technische HBO studie afronden..
wat moet je daar nu van verwachten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-19T10:05:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.