Hogeschool Utrecht start master in datawetenschap

Hogeschool Utrecht (Foto: Frantisek Gela / Shutterstock).

De Hogeschool Utrecht (HU) start per september 2019 met een masteropleiding tot data scientist. Deelnemers worden opgeleid in big data, datawetenschap, business analytics, data mining en machine learning. De opleiding is mede ontwikkeld door Berenschot en Oracle.

Het bedrijfsleven heeft behoefte aan data scientists. Om hier op in te spelen, start de Hogeschool Utrecht met een nieuwe profiel Applied Data Science binnen de Master of Informatics (MSc). Deze masteropleiding is opgebouwd uit zes modules: data science, business analytics & big data, data mining & exploration, programming & visualisation, machine learning en ethiek in de digitale wereld. Zo leren studenten programmeren en visualiseren in programmeertalen Python en R.

De master bestaat uit masterclasses - gegeven door veelal gastdocenten -, onderzoek en de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden. Het is ook mogelijk om losse modules te volgen en hier certificeringen voor te behalen.

De data science-master wordt deeltijd gegeven, waarbij deelnemers één dag per week de schoolbanken in duiken. De masteropleiding is bedoeld voor ict’ers met twee jaar relevante werkervaring en een afgeronde hbo-opleiding. Deelnemers betalen 20.500 euro aan studiekosten en nog eens vijfhonderd euro voor een studiereis.

Voor de opleiding werkt HU samen met twee partners. Berenschot ontwikkelt de masterclass Programming & Visualisation en Oracle verzorgt de masterclass Machine Learning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bron? Linkjes met meer informatie zijn welkom.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-25T09:19:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.