Computable treedt toe tot jury Digital Girl Challenge

RightBrains wijst vrouwen middels wedstrijd op carrièremogelijkheden in it-branche

Ict-vaktitel Computable neemt plaats in de jury van de Digital Girl Challenge. Doel van deze wedstrijd is om jonge vrouwen kennis te laten maken met de carrièremogelijkheden in it. Organisator RightBrains, het carrière- en mentoringplatform voor vrouwen in het digitale werkveld, maakt de winnaar op 20 juni 2019 bekend.

De jury bestaat uit oprichter van RightBrains Geke Rosier, journalist en copywriter Kim Loohuis, industrieel ontwerper Simone Tertoolen en journalist bij Computable Christel Tuin. Tertoolen is tevens bedenker en ontwikkelaar van de smart bag waar de winnares kans op maakt. Deze ’slimme' tas, gemaakt van Italiaans leer, heeft verlichting van binnen, een usb-port en eigen draadloze lader.

Vrouwelijk rolmodel

De deelnemers publiceren tijdens de Digital Girl Challenge een blog (of vlog) over hun kennismaking met een vrouwelijk rolmodel in de it en wat ze geleerd hebben van deze ontmoeting. De jury kiest vervolgens op 29 mei de vijf meest inspirerende verhalen. Daaruit wordt tijdens het RightBrains Zomerevent op 20 juni 2019 de winnaar gekozen. Vrouwen die interesse hebben om mee te doen, hebben tot 20 mei 2019 om hun blog of vlog in te zenden.

Geke Rosier licht de wedstrijd toe. 'Ik vind dat er tijdens de studieperiode te weinig aandacht is voor de mogelijke banen in de ict. ‘Door de jonge generatie vrouwen te koppelen aan vrouwelijke rolmodellen in het vakgebied, willen we hen informeren, inspireren en meer bewustwording creëren over hun digitale toekomst.’ Het is de eerste keer dat de Digital Girl Challenge gehouden wordt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-02T10:38:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.