Julie Verlingue wordt adjunct-ceo Econocom

Julie Verlingue Econocom

De raad van bestuur van it-facilitator Econocom heeft, op advies van voorzitter en ceo Jean-Louis Bouchard, beslist om Julie Verlingue te benoemen tot adjunct-ceo van de groep. Bouchard en Verlingue zullen samen de operationele directie van de groep aanvoeren en ‘voor Econocom het stappenplan uittekenen voor duurzame en rendabele groei’, zo klinkt het.

Verlingue (38) is in maart 2018 door de groep aangetrokken als international managing director. Ze heeft de eindverantwoordelijkheid over zeventien landen, samen goed voor zo’n drieduizend medewerkers en bijna de helft van het omzetcijfer van Econocom. In november vorig jaar werd ze ook verantwoordelijk voor de Technology Management & Financing-divisie. Ze zetelt als directeur in het uitvoerend comité van de groep.

Voor ze bij Econocom aan de slag ging, werkte Verlingue sinds 2006 bij McKinsey & Company. Voor het kantoor in Parijs begeleidde ze klanten uit de financiële branche in hun transformatieprogramma’s en in de ontwikkeling van hun strategische plannen, waarvan de digitale component een belangrijke plaats innam. Van 2015 tot 2018 stuurde ze ook de rekruteringsactiviteiten van het Franse filiaal aan.

Verlingue behaalde diploma’s van de ESSEC Business School en van het ‘Institut d’Etudes Politiques’ in Straatsburg. 

‘Ik werk sinds enkele maanden nauw samen met Julie’, zegt ceo Bouchard. ‘In die periode bewees ze over de juiste troeven en over vastberadenheid te beschikken om complexe situaties aan te pakken. Ze is in staat om talent niet alleen aan te trekken maar ook op de juiste posities in te zetten, en ervaren medewerkers binnen de groep te bevorderen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-20T09:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.