NAF trekt stekker uit Landelijk Architectuur Congres

Stekker

Na twintig edities heeft het Nationaal Architectuur Forum (NAF) besloten een punt te zetten achter het Landelijk Architectuur Congres. Het NAF gaat zich buigen over een andere invulling van een it-architectuurdag, waar volgens de vereniging nog wel behoefte aan is.

Het Landelijk Architectuur Congres is eigendom van het NAF en wordt door CKC Seminars georganiseerd in Nieuwegein. Er kwamen jaarlijks een paar honderd bezoekers op af. De laatste jaren was de sjeu er kennelijk af, want na feedback van partners en de it-architectuurgemeenschap is besloten de stekker uit de congresopzet te trekken. Inmiddels wordt nagedacht over een nieuwe invulling van een speciale NAF-dag.

Volgens it-architect en oud-hoogleraar Daan Rijsenbrij, die aan de basis stond van de oprichting van het congres twintig jaar geleden, had er tien jaar geleden al ingegrepen moeten worden. 'De laatste jaren kreeg ik meer en meer de indruk dat de randonderwerpen de echte architectuuronderwerpen overvleugelden', zegt hij in een reactie op LinkedIn.

Rijsenbrij benadrukt dat hoewel it-architectuur een volwassen vak is geworden het nog steeds nodig is om de positie van de it-architect beter onder de aandacht te brengen bij het hoger management van een organisatie (cio's, bestuurders, raad van commissarissen). 'Schets de minimale eisen aan een architect en geef aan dat een extern uurtarief onder de 150 euro ex btw bespottelijk laag is, of bij een vast dienstverband dat de 'chief architect' een salaris krijgt dat minimaal even hoog is als dat van de cio'.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Blijkbaar is NAF een vereniging met leden en de jaarlijkse algemene vergadering is het moment om je zorgen uit te spreken over het beleid. Het 'Wir haben es nicht gewußt' waar Daan op wijst moet dus blijken uit de notulen want verenigingen hebben veelal een statutair doel, bij verenigingen ligt dit meestal in het verlengde van het behartigen van de belangen van de leden.

Opmerking over het salaris van een architect is dan ook zo'n typerende zinsnede in de discussie, het uurtarief wordt bij zelfstandigen namelijk niet bepaald door de titel maar door de waarde die hun diensten hebben voor een bedrijf. Dat veel bedrijven 'peanuts' betalen en daarom 'monkeys' krijgen is helaas toch echt het gevolg van het eigen beleid van NAF.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-22T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.