Rackspace wil groeien in mensen en kantoren

Werk

Het Nederlandse team van clouddienstverlener Rackspace is in 2018-2019 met vijftien personen uitgebreid. Er moeten nog circa vijf vacatures worden vervuld in 2019. In de Duitstalige (DACH)-regio zijn circa zestig personen aan het team toegevoegd in 2018-2019 (inclusief het Frankfurt Datacenter). In dit gebied moeten nog circa veertig vacatures worden vervuld in 2019.

Ook wil het bedrijf ‘in een volgende groeifase’ verder focussen op het openen van nieuwe vestigingen, met name in Duitsland en Scandinavië. Dit vertelt Bert Stam, sales en marketingdirecteur van Rackspace voor Noord-Europa.

Meer geografische spreiding

Bert Stam, sales en marketingdirecteur van Rackspace voor Noord-Europa.

Stam geeft aan dat Rackspace de ambitie heeft om in Europa verder te groeien. ‘We zijn dominant in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en vanuit de directie ligt er de ambitie om meer geografische spreiding te krijgen. De focus ligt hierbij op de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), de Benelux en Scandinavische landen. In Nederland zijn we met name nog op zoek naar salesmedewerkers en cloudarchitecten. Ook zoeken we consultants die voor ons aan de slag willen.’ De volgende stap is volgens de directeur groei. ‘In Duitsland concentreert de groei zich in München, maar we denken ook aan steden als Düsseldorf of Berlijn.’

Overnames

Stam geeft verder aan dat Rackspace focust op overnames. ‘Nu we niet meer beursgenoteerd zijn, hebben wel al een aantal acquisities kunnen doen. Zo namen we in 2017 het Amerikaanse Datapipe over om onze internationale klanten beter te kunnen bedienen. In datzelfde jaar lijfden we ook erp-dienstverlener Tricore Solutions in, onder meer gespecialiseerd in Oracle- en SAP-applicaties.’ Hij geeft aan dat er nu gekeken wordt naar mogelijke overnames in Noord-Europa, maar dat nog niets concreet is. Hij geeft aan dat hierbij ook zeker gekeken wordt naar lokale partners die bij potentiële overnames ondersteuning kunnen bieden.

Rackspace

In 2016 kwam Rackspace in handen van investeringsmaatschappij Apollo Global Management met een tweede investeerder Searchlight Capital Partners als minderheidsaandeelhouder. Het bedrijf heeft sindsdien als doel om wereldwijd te groeien en ook de Europese activiteiten uit te breiden. In november 2017 opende het bedrijf bijvoorbeeld een datacenter in Frankfurt, de eerste op het Europese continent. Het bedrijf wil verder ook naast te gangbare infrastructuurdiensten ook applicaties voor klanten beheren in de cloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-23T13:43:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.