Amsterdamse Techconnect leidt 50.000 techtalenten op

Belgische codeerschool Molengeek komt naar Nederland

Het Amsterdamse initiatief Techconnect kondigt meerdere programma’s aan om de kansengelijkheid en diversiteit op de Amsterdamse tech-arbeidsmarkt te vergroten. De initiatiefnemers willen vijftigduizend personen uit ondervertegenwoordigde groepen in de regio Amsterdam in de komende vier jaar opleiden om hen daarmee de tech-arbeidsmarkt te laten betreden. Het gaat om functies als programmeur, data-analist, growth hacker, user experience (ux)-ontwerper of technisch beheerder.

Deze maand gaan twee nieuwe codeerscholen van start onder de naam Techgrounds. Op deze school kunnen werkloze jongeren op elk niveau instromen. Het initiatief is een Nederlandse franchise van de Brusselse codeerschool, incubator & coworking space Molengeek. In oktober opent Techgrounds techhubs in Zaanstad Poelenburg en Amsterdam Nieuw-West. Later volgen ook andere Nederlandse locaties, waaronder Rotterdam.

Begin dit jaar hebben twintig grootbedrijven in de regio Amsterdam bovendien het WorkForce Pact ondertekend. Hierin is een om- & bijscholingsprogramma voor de Generatie X is vastgelegd. De partijen willen hiermee twintigduizend medewerkers tot datagedreven professionals. Daarnaast wordt gewerkt aan het TechEduFonds, dat financiële middelen beschikbaar stelt voor her- en bijscholen.

Ook is begint dit jaar TeachForAmsterdam geïntroduceerd. Binnen dit samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven, voortgezet onderwijs en lerarenopleiding UvA/VU worden binnen vier jaar driehonderd (hybride) informatica-docenten opgeleid. Tot slot is een gids (TekkieWorden.nl) verschenen waar voor elk opleidingsniveau (mbo, hbo en wo) een overzicht van opleidingen en baanprofielen in tech is opgesteld.

Techconnect

Techconnect is een initiatief van Amsterdam Economic Board, Rabobank, TomTom en het opleidingsfonds CA-ICT. In samenwerking met tientallen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties uit de Metropoolregio Amsterdam moet het initiatief de diversiteit in de techsector vergroten en een inclusieve arbeidsmarkt van techbanen creëren.

De afgelopen maanden heeft het initiatief de belemmeringen en kritische factoren die kansengelijkheid, diversiteit en inclusiviteit op de tech-arbeidsmarkt in de weg staan, in kaart gebracht. Op basis daarvan is het actieprogramma vormgegeven en zijn de eerste initiatieven in gang gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-03T10:28:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.