EIT stelt Martin Kern aan als directeur

Het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (European Institute of Innovation and Technology, EIT) stelt Martin Kern aan als directeur. Hij moet de missie van EIT vervullen, namelijk het innovatievermogen van Europa vergroten. Kern is aangesteld door de raad van bestuur.

De nieuwe EIT-directeur vertelt dat innovaties onze toekomst bepalen en dat EIT een model heeft ontwikkeld waarbij technologie een oplossing kan bieden voor wereldwijde problemen. 'Samen met het EIT-team in Boedapest gaan we de impact van de EIT-gemeenschap voor Europa en haar burgers maximaliseren’, aldus Kern. Dat doet hij in samenwerking met de raad van bestuur van EIT en met Europese instellingen en belanghebbenden 'die innovatie en ondernemerschap ondersteunen.

Kern heeft ruim vijftien jaar bij de Europese Commissie diverse rollen vervuld. In 2014 maakte hij de overstap naar EIT, waar hij als interim-directeur en chief operation officer heeft gewerkt. Dat deed hij vanuit Boedapest, waar EIT zetelt.

Als directeur is Kern verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer en treedt hij op als wettelijke vertegenwoordiger. De directeur legt verantwoording af aan de raad van bestuur en brengt verslag uit over de ontwikkeling van EIT-activiteiten.

EIT, opgericht in 2008, wil het innovatievermogen van Europa stimuleren. Hiervoor wil het instituut het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoekslaboratoria integreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-27T10:01:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.