Wie zijn digitaal leider en digitaal talent van 2019?

Computable ondersteunt zoektocht Rightbrains

Rightbrains Award winnaars 2018 Corry Wouters (Covetrus) en Lotte de Haas (KPN)

Computable helpt Rightbrains net als vorig jaar met de zoektocht naar leiders in het digitale werkveld die actief bezig zijn om diversiteit in de organisatie te stimuleren. Dit jaar ondersteunt Computable ook het traject waarin Rightbrains op zoek gaat naar het vrouwelijk digitaal talent van 2019. De winnaars van beide awards worden op 30 oktober 2019 bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Rightbrains-evenement. Het aanmelden voor deze awards verloopt via de website van Computable.

De genomineerden en winnaars van beide awards worden volledig door een onafhankelijke jury bepaald. Hierin zitten dit jaar Kay Formanek (diversiteit- en performance-expert), prof. dr. Erik Beulen (professor Information Management aan de Tilburg University), Raymond Hannes (digital innovator), Mary-Jo de Leeuw (multi-advisory board member) en Sander Hulsman (hoofdredacteur Computable).

Digital Leadership & Diversity Award 2019

De digitale revolutie heeft een enorme impact op de manier waarop organisaties worden bestuurd door leiders, nu én in de toekomst. De komende jaren van digitale transformatie gaan niet meer over technologie maar over mensen, aanpassingsvermogen, experimenteren en het doorbreken van oude denkpatronen. De dagen van ‘command-and-control’, ‘the winner-takes-all’-leiderschap zijn voorbij. De leiders van de digitale wereld zullen een omgeving moeten creëren en faciliteren waar talent de vrijheid krijgt te innoveren, samen te werken en open te communiceren en waar diversiteit onderdeel is van de cultuur van een organisatie, aantrekkelijk voor toptalent.

Rightbrains en Computable zijn benieuwd wie de favoriete digitale leiders zijn, die diversiteit hebben geïntegreerd als succesfactor en innovatie in de organisatie.

Het aandragen van kandidaten voor de Digital Leadership & Diversity Award kan tot en met zondag 20 oktober 2019.

Digital Talent Award 2019

Rightbrains en Computable zoeken ook young professionals in het digitale werkveld die een voorbeeld zijn voor de nieuwe generatie vrouwen. De snelheid van nieuwe technologieën verandert onze samenleving, organisaties en mensen, maar het tekort aan digitaal talent blijft in gelijke mate groeien. Rightbrains’ ambitie is om meer vrouwen als rolmodel te betrekken bij de start van hun carrière in digitale technologie, om zo meer vrouwelijk talent aan te trekken. De winnaar van deze award is een young professional en een groot voorbeeld voor de nieuwe generatie vrouwen. Zij heeft laten zien hoe creativiteit, intuïtie, aanpassingsvermogen en een open mind kunnen leiden tot grote carrièrekansen in het digitale werkveld. 

Ook in deze categorie zijn Rightbrains en Computable op zoek naar mooie voorbeelden van digitaal talenten. Zij moet actief zijn in één van de deelgebieden: information security, data science, digital marketing, operations & technology of software development. De vijf genomineerden worden uitgenodigd voor het Rightbrains-evenement op 30 oktober 2019 om via een korte pitch zichzelf te presenteren. 


Het aandragen van kandidaten voor de Digital Talent Award kan tot en met 20 oktober 2019.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-02T08:34:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.