UWV benoemt externe voorzitter ict-adviesraad

Hans van der Vlist krijgt voorzittershamer, andere adviesleden nog niet bekend

Hans van der Vlist

Hans van der Vlist wordt de nieuwe externe voorzitter van het Audit Committee (AC) bij uitkeringsinstantie UWV. Het comité moet zich vanaf september dit jaar meer richten op ict en krijgt daarom een externe onafhankelijke voorzitter in de persoon van Van der Vlist. De overige adviesleden zijn nog niet bekend.

Van der Vlist (1952), geen familie van UWV-cio Aart van der Vlist, heeft een lange staat van dienst bij de Rijksoverheid. Vanaf 1985 vervulde hij diverse leidinggevende functies bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Vanaf 1997 was hij directeur Financieel-Economische Zaken bij het ministerie van Justitie, lid van de Raad voor de rechtspraak, directeur-generaal bij het ministerie van Justitie en secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tegenwoordig is hij directeur/consultant bij ABDTOPConsult van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. Van der Vlist heeft daarnaast meerdere toezichthoudende functies vervuld.

Inclusief de nieuwe voorzitter bestaat het comité straks in totaal uit vijf externe leden. Samen moeten zij volgens het UWV gaan zorgen voor ‘een kritische, brede en veelzijdige externe blik op de cruciale werkprocessen van UWV’. Het comité kan indien nodig in contact treden met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De namen van de vier andere externe leden worden later bekendgemaakt.

Een woordvoerder van het UWV beaamt dat hoewel het comité zich meer wil richten op (het beoordelen van) ict, Van der Vlist hier geen specifieke expertise in heeft. Ook geeft hij aan dat de andere vier leden over 'niet al te lange tijd' bekend zullen zijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-03T10:49:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.