‘Tinder’-sollicitatieapp Jobtalk stopt

bord stilstand

Jobtalk, een mobiele app die it’ers aan een nieuwe baan helpt via Tinderachtige-principes zoals swipen, liken en chatten, stopt. De lage frequentie waarin de app werd gebruikt en het teruglopende aantal gebruikers waren de redenen om de sollicitatieapp uit de lucht te halen.

Jobtalk is in 2015 opgericht en biedt een sollicitatieapp voor de it-arbeidsmarkt. Hierin worden werkzoekenden en vacaturehouders rechtstreeks met elkaar in contact gebracht via swipen, liken en chatten. De onderneemsters maken nu bekend te stoppen met de applicatie.

Ceo Roos Sluis licht in een LinkedIn-post toe dat het vinden van een baan voor velen geen maandelijkse bezigheid is en de frequentie waarmee de app wordt gebruikt door werkzoekenden hierdoor laag bleef. 'En éénmaal een baan gevonden, dan werd de app vaak verwijderd. Werkgevers bleken nog het meest actief. Vooral de vacatures die moeilijk in te vullen waren, werden graag geplaatst op Jobtalk.’

Sluis laat weten dat Jobtalk een prachtige ervaring was, waarbij waardevolle partnerschappen zijn aangegaan. ‘Misschien was het met een flinke financiële boost een ander verhaal geworden. Maar het is zoals het is’, aldus de ceo in de reactie.

De co-founders blijven wel actief in de (it-)arbeidsmarkt via hun andere bedrijf Perfect Link. Dat bedrijf biedt werving & selectie, headhunting, detachering en interim recruiting in de ict-sector. Ook is de Jobtalk-technologie te koop gezet voor andere bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-20T10:58:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.