Jeroen van Hamersveld leidt NTT Nederland

Jeroen van Hamersveld

Jeroen van Hamersveld.

Het wereldwijd op 1 juli gelanceerde NTT Ltd. benoemt Jeroen van Hamersveld als managing director voor de Nederlandse tak. Hij rapporteert aan Paul Cooper, bij de Japanse ict-dienstverlener verantwoordelijk voor Europa.

Van Hamersveld is sinds januari 2017 managing director bij Dimension Data Nederland. Hiervoor was hij services director bij hetzelfde bedrijf. In 1997 startte Van Hamersveld bij In Time Netbuilding, een bedrijf dat in 2001 werd overgenomen door Dimension Data. Dimension Data trad in 2011 toe tot de NTT Group. 

Rebranding

Met het bundelen van 28 onderdelen onder een naam, Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT), verschijnt in juli van dit jaar een nieuwe speler in de top van de ict-dienstverleningsmarkt. Het Japanse megaconcern wil onder een vlag meer naamsbekendheid creëren en zich op de Europese markt roeren. 'Wij willen excelleren in managed services', zei Tetsuya Shoji, een van de hoogste bazen binnen NTT Communications (Com), eerder in een interview aan Computable.

NTT is een fusie van de drie grote onderdelen NTT Security, NTT Communications en Dimension Data, en hun dochterondernemingen. Applicatie-integrator NTT Data stapt in een later stadium in. De 'nieuwe' wereldwijd opererende ict-dienstverlener, met de hoofdzetel in Londen, heeft een omzet van elf miljard dollar en telt veertigduizend werknemers. Daarmee komt NTT in de subtop van de ict-dienstverleningsmarkt terecht met directe concurrenten als Atos, Capgemini, CGI en DXC Technology. Aanvullende merken die in fase gecombineerd worden in NTT zijn onder meer Arkadin, CAPSiDE, Communications Lifecycle Management (CLM), DPA, DTSI Group, Emerio, e-shelter, Euricom, e2y, Global IP Network (GIN), Gyron, Netmagic Solutions, NTT Communications Cloud Infrastructure Services (NTT Com CIS), NTT Communications Managed Services, NTT Global Networks, NTT Indonesia Nexcenter (NTTI Nexcenter), Oakton, RagingWire, Secure-24, SQL Services, Symmetry, Training Partners, Transatel, Viiew en WhiteHat Security.

Intercontinentale verbindingen

Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) bestaat sinds 1952 en zetelt in Tokyo. Het begon als staatsbedrijf en werd in 1985 geprivatiseerd (de Japanse overheid heeft nog een minderheidsbelang van 35 procent). NTT Group is een van de grootste telecommunicatie/ict-bedrijven in de wereld met een omzet van circa 110 miljard dollar en wereldwijd driehonderdduizend medewerkers.

Het concern beschikt over een eigen vloot om zeekabels aan te leggen en te zorgen voor intercontinentale verbindingen. In Nederland heeft NTT een vestiging in Hoofddorp; in België in Brussel. Klanten zijn onder andere Canon, NXP, Honda, Unicore en Ineos.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-01T09:54:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.