Centric treft schikking met voormalig coo

deal handen schudden overeenkomst contract

Hans Schrijver, voormalig coo bij Centric, en zijn oude werkgever hebben een schikking getroffen. Over de inhoud wordt verder niets bekendgemaakt. De oud-commercieel directeur werd in juli van dit jaar aan de kant gezet, na bijna 22 dienstjaren.

Dit bevestigt eigenaar Gerard Sanderink tegenover het Financieele Dagblad. Op de inhoud van de schikking wil hij niet ingaan. Eerder zou het ontslag gisteren voor de rechter komen. Die zitting werd echter op het laatste moment afgeblazen. Nu is het dus tot een schikking gekomen.

Schrijver laatste uit directie die opstapte

Het vertrek van commercieel directeur Hans Schrijver in juli van dit jaar betekende het volledige einde van de voormalige Centric-directie. Eerder verlieten ceo Karim Henkens (die de overstap maakte naar Cegeka), financieel directeur Carolien van der Werf en directieleden Ronald Plomp en Guus Sturm het bedrijf. Hoe de directie er nu uitziet, is onbekend. Sanderink zei afgelopen zomer tegen Tubantia niet van plan te zijn op korte termijn een nieuwe directie op te tuigen. Hij wil een en ander met ‘interne aanpassingen’ oplossen en geeft ook aan zelf weer met de zaak te bemoeien en minimaal twee dagen per week op het kantoor in Rijswijk te zijn. Afgelopen jaren hield Sanderink juist afstand tot het bedrijf en richtte hij zich meer op bouwbedrijf Strukton.

Aanleiding van de conflicten met zijn directie is de wens van Sanderink om een cybersecurity-divisie aan Centric toe te voegen. Ook is er kritiek op de invloed van zelfbenoemd cyberexpert Rian van Rijbroek op het beleid van de onderneming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een puinhoop blijft het bij Centric. Van Rijbroek laat een spoor aan vernielingen achter zich.
Hier een bijzonder goed stuk onderzoeksjournalistiek:
https://www.tubantia.nl/regio/hoe-rian-van-rijbroek-de-twentse-miljonair-gerard-sanderink-voor-zich-won~a01c6483/

@Rob : goed stuk en inderdaad niet te geloven!

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-18T11:27:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.