Valori benoemt Jaap Merkus tot directeur

Aanstelling onderdeel van groeistrategie

Jaap Merkus

De Utrechtse ict-dienstverlener Valori stelt Jaap Merkus per 1 december 2019 aan als nieuwe ceo. Hij volgt Ad Vossenaar op, die als ad interim de rol vervulde. De directie bestaat verder uit technisch directeur (cto) Jelle Schutte en commercieel directeur (cco) Jordi Hompes.

Merkus vervulde de afgelopen jaren diverse managementposities bij Philips en was eerder ceo bij Koninklijke Gazelle. Tot zijn benoeming als algemeen directeur van Valori was hij als associate partner bij accountantskantoor Ernst & Young onder andere verantwoordelijk voor de ict-portefeuille bij de belastingdienst. Mede-directieleden Schutte en Hompes roemen de ervaring van Merkus op strategisch niveau en de waarde die hij hecht aan de ontwikkeling van medewerkers.

Groeiambities

De benoeming van Merkus is volgens Valori een volgende stap in de realisatie van de ambitie om zowel organisch als middels een actieve buy-and-build-strategie te groeien. Valori is opgericht in 1989 en gevestigd in Utrecht. 

Ewout Prins, managing partner bij Holland Capital dat een meerderheidsaandeel in Valori heeft, licht de groeistrategie toe. Hij geeft aan dat er allereerst gekeken wordt naar autonome groei bij bestaande klanten van het bedrijf. ‘Naast onze huidige dienstverlening, het ondersteunen op het gebied van architectuur, beheer en het geautomatiseerd testen en monitoren van softwareapplicaties, gaan we ook focussen op verbreding van de dienstverlening. Hierbij kan gedacht worden aan onder meer performance testing.’

Ten tweede wil Valori groeien via een buy & build-strategie, aldus Prins. ‘We willen groeien middels overnames. Dit kunnen overnames zijn van partijen die actief zijn in hetzelfde vakgebied, maar we willen ook graag nieuwe expertise toevoegen, bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe low code-platformen en security testing.' Tot slot geeft hij aan dat Valori zich wat betreft potentiële overnames primair op Nederland wil richten, maar het buitenland niet uitsluit.

Valori heeft onder andere de ministeries van Economische Zaken & Klimaat en Veiligheid en Justitie, ING, Rabobank, Philips, Engie en GreenChoice als klant. Bij de onderneming werkten zo’n tweehonderd medewerkers. Valori staat tevens bekend als zogenaamde quality assurance specialist op low-code platformen als Pega, Outsystems of Salesforce.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-12T14:25:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.