DBC komt met gratis blockchain-cursus

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) wil de basiskennis over blockchain in Nederland bijspijkeren. Daarvoor brengt het de Nationale Blockchain Cursus op de markt, waarin deelnemers gratis online basiskennis over de technologie opdoen. Door de kennis beschikbaar te maken, wil de coalitie Nederland wereldwijd één van de koplopers te maken rond nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en blockchain.

De Nationale Blockchain Cursus leert cursisten in zes verschillende modules, die elk 45 minuten duren, wat blockchain is, wat ze er mee kunnen, welke vormen van blockchain er zijn en wanneer de technologie een meerwaarde biedt.

Naast een uitleg over de werking van de techniek worden ook onderwerpen zoals het gebruik van blockchain voor transacties (cryptocurrencies), evidence trails (van dataverificatie tot self-sovereign identity) en de juridische en privacy-uitdagingen rond blockchain behandeld.

De lessen worden gegeven door blockchain-experts die werkzaam zijn bij Nederlandse startups, bedrijven en organisaties. Onder meer prins Constantijn (TechLeap.NL) en oud-burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel (voorzitter Dutch Blockchain Coalition) komen aan het woord.

De Nationale Blockchain Cursus is gratis beschikbaar via het e-learningplatform van de Open Universiteit. De cursus is ontwikkeld door de kernpartners van de DBC in samenwerking met Olivier Rikken (Emerging Horizons), producent Crowdale en de Open Universiteit. In 2020 wordt de cursus verder uitgerold. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-14T10:56:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.